Samsung oferă suport standard HDR10+ GAMING pentru noile ecrane

383
Samsung ofera suport standard HDR10+ GAMING pentru noile sale ecrane
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că televizoarele și monitoarele pentru jocuri 4K și 8K selectate din 2022 vor suporta noul standard HDR10+ GAMING. Astfel oferă jucătorilor o experiență de joc HDR captivantă și ultra-reactivă. Noul gameplay HDR de ultimă oră va fi dezvăluit la CES 2022 împreună cu o listă de titluri de jocuri 4K și 8K, toate alimentate de GPU-uri NVIDIA.

Suntem mândri să anunțăm că noul standard HDR10+ GAMING va fi adoptat de gama Samsung 2022 Neo QLED cu seria TV Q70 și versiuni superioare și monitoarele de jocuri. În acest fel vom permite utilizatorilor să se bucure de o experiență cu imagini mai bogate și mai realiste”. A declarat Seokwoo Yong, vicepreședinte executiv și șef al echipei de cercetare și dezvoltare, Visual Display Business, conform SamsungNewsroom.

Suport standard HDR10+ GAMING pentru noile ecrane Samsung

Acest nou standard HDR10+ GAMING oferă dezvoltatorilor de jocuri instrumentele de care au nevoie pentru a oferi jucătorilor o experiență de joc HDR convingătoare și consistentă, fără a fi nevoie de calibrare manuală într-o varietate de tehnologii de afișare pentru diverse surse de intrare, inclusiv console, PC-uri și altele.

Gama 2022 de televizoare și monitoare pentru jocuri de la Samsung va accepta standardul HDR10+ GAMING, permițând calibrarea automată HDR. Aceasta oferă o calitate uimitoare a imaginii pentru a satisface cererea dezvoltatorilor de jocuri. Acest lucru se traduce într-una dintre cele mai receptive și precise experiențe de joc disponibile până în prezent.

Originile jocului video datează din anii 1950, când la scurt timp după apariția primelor calculatoare electronice. În 1968 Ralph Baer, cunoscut ca Părintele Jocurilor Video, a început să lucreze la consola de jocuri video „Brown Box”.

Îndepărtând necesitatea setărilor manuale atunci când jocurile sunt încărcate, ceva anterior posibil doar cu conținut de film și televiziune, motorul de joc optimizează automat conținutul jocurilor video în timp real. Această caracteristică asigură că mai multe detalii din zonele întunecate își păstrează cele mai strălucitoare lumini. În acest fel jucătorii pot vedea și reacționa rapid la tot ce apare pe ecran. De asemenea, configurează afișajul la „modul de referință adevărat”, oferind o culoare mai bună fără ca jucătorii să petreacă mai mult timp cu setările jocului.

HDR10+ are un suport robust în întreaga industrie

Suntem foarte încântați să contribuim la deschiderea unei noi ere a calității imaginii jocurilor video. Prin adoptarea HDR10+ GAMING, jucătorii se vor bucura de imagini de ultimă oră pentru cea mai bună experiență de joc”. A declarat Todd Hollenshead, Director de Publicare la Sabre Interactive. „Standardul HDR10+ GAMING ridică cu adevărat ștacheta și suntem mândri să fim în fruntea lansării lui pe piață”.

HDR10+ oferă o calitate superioară a imaginii prin optimizarea luminozității și contrastului scenă cu scenă sau cadru cu cadru, cu o expresie mai precisă a culorii.

Lansat în urmă cu patru ani, HDR10+ a creat un suport robust în întreaga industrie. Compania Samsung l-a adoptat imediat. Are 128 de parteneri și peste 4.000 de dispozitive acceptate; inclusiv televizoare; proiectoare; smartphone-uri și tablete de la peste 28 de producători. Meta-datele HDR10+ oferă un ton de referință flexibil și o definiție a curbei de cartografiere pentru creatorii de conținut. Astfel le permite să livreze imagini cu mai mult impact exact așa cum și-au propus să fie văzute de privitori.

În plus, GPU-urile NVIDIA GeForce RTX 30 Series, RTX 20 Series și GTX 16 Series vor suporta standardul HDR10+ GAMING cu drivere programate pentru lansare în 2022.

Jucătorii NVIDIA GeForce se pot bucura de o experiență de joc HDR mai strălucitoare, mai vie și mai consistentă pe monitoarele sau televizoarele lor, cu ajutorul noului standard HDR10+ GAMING”. A declarat Vijay Sharma, Director de Management al Produsului la NVIDIA.