Samsung a început actualizarea cu One UI 2.1 la Galaxy S10 și Note 10

1151
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung aduce acum câteva funcții excelente de seria Galaxy S20 pe Galaxy S10 și Note 10. Această actualizare One UI 2.1 este disponibilă începând de ieri în mai multe țări din Europa. Actualizarea la noua interfață Samsung One UI 2.1 este însoțită de corecția de securitate din aprilie. În România se pare că trebuie să mai avem, vorba domnului Trahanache din Caragiale „puțintică răbdare”.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, au apărut primele informații potrivit căruia Samsung dorește să actualizeze pe Galaxy S10 și Note 10 la versiunea 2.1 a interfeței One UI. Cu Android 10, aceste dispozitive au primit One UI 2.0, în timp ce Galaxy S20 tocmai a fost lansat cu versiunea 2.1. Mai mult sau mai puțin din greșeală, Samsung Olanda a confirmat săptămâna trecută sosirea acestei actualizări, conform Galaxy Club. Acum primii utilizatori din Europa își pot actualiza deja dispozitivele. În Germania, cel puțin.

Mai multe funcții de la seria S20 la Galaxy S10 și Note 10

În prezent a fost lansată o actualizare majoră de 1.543 MB pentru seria Samsung Galaxy S10 cu versiunea de firmware G97xFXXU4CTC9. Pentru modelele Galaxy Note 10, versiunea de firmware este ceva mai grea, are aproape 1.704MB și poartă numele N97xFXXU3CTC9. În ambele cazuri, actualizarea include interfața One UI 2.1, cu o mulțime de funcții noi pe care le-am văzut doar pe Galaxy S20 până acum. În plus, dispozitivele primesc și patch-ul de securitate din aprilie 2020.

Odată cu actualizarea,  funcțiile camerei Single shot, Professional Video și My Filter de pe Galaxy S20 vor fi adăugate modelelor de top din 2019. Aplicația Gallery va fi, de asemenea, actualizată cu posibilitatea de a decupa rapid fotografiile și de a integra Bixby în continuare pentru căutare și sortarea înregistrărilor. Fotografii similare pot fi, de asemenea, grupate mai convenabil, astfel încât albumele să rămână mai clare. În plus, actualizarea aduce funcțiile utile Quick Share și Music Share. Aplicația pentru tastatură este de asemenea actualizată, iar funcția AR Emoji primește un makeover. Samsung spune că recunoașterea facială a fost și ea îmbunătățită.

Music Share este o caracteristică deosebit de utilă care vă permite să redați muzică pe boxele Bluetooth. Nu trebuie să vă configurați telefoanele cu boxele Bluetooth din casă sau de oriunde vă aflați. Telefoanele cu Share Music, gen Galaxy S20, acționează ca un canal de conectare a difuzoarelor.

Încă nu știm dacă Samsung One UI 2.1 va ajunge și la Galaxy S9 și Note 9

Deși este o veste bună faptul că actualizarea a început deja, ar fi și mai util să știm când va fi disponibilă în România pe S10 și Note 10. Din păcate nu se știe încă. Cu toate acestea, cu noroc, actualizarea va fi disponibilă și în alte țări săptămâna aceasta. Sperăm ca și România să se afle printre ele. Cu alte cuvinte, sperăm că puteți descărca noua actualizare One UI 2.1 în România în câteva zile.

Dar ce ziceți de Seria Galaxy S9 și Samsung Galaxy Note 9? În zvonul original despre actualizarea One UI 2.1, au fost menționate și seria Galaxy S9 și Note 9. Adică și aceste excelente telefoane Samsung ar putea obține această actualizare. Din păcate, acest lucru nu a fost confirmat până acum. Sperăm că în următoarele săptămâni vom afla dacă aceste telefoane vor primi și ele noile funcții.