Actualizarea stabilă Samsung One UI 4.0 lansată pentru Galaxy A42 5G

320
Actualizarea stabila Samsung One UI 4.0 lansata pentru Galaxy A42 5G
Sursa Foto: via xda-developers.com

În noiembrie anul trecut, Samsung a început să lanseze actualizarea stabilă One UI 4.0 pentru toate dispozitivele eligibile. Conform programului, compania ar fi trebuit să lanseze Samsung One UI 4.0 bazat pe Android 12 pentru toate produsele sale emblematice recente până la sfârșitul anului trecut. Și chiar dacă nu au ajuns la toate anul trecut, în 2022 toate modelele emblematice eligibile au primit interfața One UI 4.0.

Mai mult, în acest an Samsung One UI 4.0 a fost lansat chiar și la telefoane din seria Galaxy A de gamă medie – Galaxy A52 4G, Galaxy A52 5G și Galaxy A72. Acum Samsung nu pare să încetinească, conform XDA-Developers. Samsung Galaxy A42 5G este următorul smartphone care primește tratamentul One UI 4.0, iar actualizarea a început deja să fie lansată pentru unii utilizatori.

Galaxy A42 5G primește actualizarea Samsung One UI 4.0

Utilizatorii de Galaxy A42 5G din SUA și Polonia au început deja să primească cea mai recentă actualizare. Interfața One UI 4.0 aduce multe din caracteristicile Android 12 și corecția de securitate Android pentru decembrie 2021. Varianta globală a modelului Samsung Galaxy A42 5G (număr de model SM-A426B) primește versiunea de firmware A426BXXU3CUL9, în timp ce varianta pentru SUA (numărul de model SM-A426U) primește versiunea de firmware A426USQS3BUL8. Acesta din urmă este disponibil pentru variantele dispozitivului Verizon, T-Mobile, Spectrum Mobile, Sprint și Xfinity Mobile.

Samsung Galaxy A42 5G a fost lansat la evenimentul virtual „Life Unstoppable” al companiei, desfășurat în septembrie 2020. Era cel mai accesibil smartphone 5G al companiei la acea vreme și prezenta un ecran Super AMOLED de 6,6 inch cu o configurație de cameră cvadruplă din spate. Smartphone-ul a primit actualizarea la Android 11 și interfața One UI 3.1 în martie 2021. Galaxy A42 5G este unul dintre smartphone-urile incluse în politica Samsung de trei ani de actualizare a sistemului de operare.

Good Lock este o aplicație lansată de Samsung în 2016. Aplicația include o varietate de opțiuni de personalizare, inclusiv tematici, modificări UI și multe altele. De atunci, aplicația a fost actualizată permanent de Samsung.

După actualizare, utilizatorii de Galaxy A42 vor avea noil funcții Samsung One UI 4.0, cum ar fi indicatorii de confidențialitate; comutatoarele pentru cameră și microfon; permisiuni îmbunătățite pentru locație; un nou tablou de bord pentru confidențialitate; noi opțiuni de tematică și un design îmbunătățit al widget-urilor. Aplicațiile încorporate ale companiei Samsung au fost, de asemenea, actualizate pentru a completa noul design. În același timp modulele Good Lock au dobândit și noi capabilități, inclusiv capacitatea de a aplica pachete de pictograme prin Theme Park.