Samsung One UI 4.1 aduce o schimbare majoră în RAM Plus

676
Samsung One UI 4.1 aduce o schimbare majora in RAM Plus
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung a făcut o schimbare considerabilă la RAM Plus cu interfața One UI 4.1. După cum știți cei mai mulți dintre voi, Samsung One UI 4.1 este cea mai recentă versiune a software-ului Android de la Samsung și vine preinstalat pe seria Galaxy S22. Funcția RAM Plus a fost lansată anul trecut și a ajuns inclusiv pe unele telefoane mid-range, cum ar fi Samsung Galaxy A52 5G.

Acestea fiind spuse, RAM Plus este o caracteristică care vă permite să creșteți cantitatea de memorie RAM (Random Access Memory) de pe dispozitivul dvs. Galaxy. Este numele Samsung pentru memoria virtuală, practic. Până acum, RAM Plus folosea 4GB de stocare internă ca memorie virtuală, așa a fost lansat. Acum RAM Plus primește un upgrade considerabil cu Samsung One UI 4.1, conform AndroidHeadlines.

Samsung One UI 4.1 cu RAM Plus de până la 8GB stocare

Ei bine, cu noua interfață One UI 4.1 lucrurile stau puțin diferit. Acum puteți extinde limita RAM Plus, momentan pe Galaxy S22, Galaxy S22+ și pe Samsung Galaxy S22 Ultra. Puteți folosi 2GB, 4GB, 6GB și chiar 8GB de stocare internă, dacă doriți. Acesta este utilitatea pe care ne-am dorit-o și Samsung a livrat-o.

Acum, având în vedere că aceasta este o caracteristică One UI 4.1 și nu o caracteristică specifică Galaxy S22, multe alte dispozitive o vor primi, așa cum a făcut Samsung și cu funcția RAM Plus în general. Această caracteristică s-a răspândit pe mai multe telefoanele Samsung.

RAM – Random Access Memory sau Memoria cu acces aleator. Este denumirea generică pentru orice tip de memorie care poate fi accesată aleator. Oferă acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare.

Memoria RAM virtuală nu este tocmai un concept nou, este folosită de ceva timp. Cum funcționează mai exact RAM Plus? Ei bine, folosește o parte din spațiul de stocare internă pentru a extinde cantitatea de RAM, în mod similar modului în care Windows alocă o parte din spațiul de stocare pe disc pentru a-l folosi ca RAM virtual.

Fiecare telefon / computer utilizează memorie care de fapt nu este memorie: memoria virtuală. Aceasta este o cantitate de stocare normală, care este (temporar) folosită ca și cum ar fi o memorie de lucru. În acest fel, memoria de lucru (RAM) este mărită artificial.

Momentan Samsung nu a dat detalii când va ajunge noua versiune de RAM Plus pe alte smarphone-uri din ograda proprie.