Samsung și OPTAGE colaborează pentru a construi o rețea 5G în Japonia

531
Samsung si OPTAGE colaboreaza pentru a construi o retea 5G in Japonia
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung Electronics a anunțat o colaborare cu OPTAGE Inc., un furnizor de servicii de telecomunicații japonez. Cele două companii vor implementa o rețea privată dedicată 5G și un sistem de monitorizare video în timp real la una din fabricile companiei japoneze.

Această rețea privată 5G va suporta videoclipuri live streaming 4K bazate pe Ultra HD, transmise de pe mai multe dispozitive, inclusiv camere situate în întreaga fabrică. Fluxul video va fi transmis de echipamentele de rețea 5G Samsung către un sistem de întreținere de la distanță. Apoi datele vor fi utilizate pentru a efectua inspecții la fața locului de la un centru de control. Acest lucru va elimina necesitatea vizitelor tehnicilor în locații inaccesibile și va permite detectarea timpurie a defecțiunilor. Rezultatul va fi îmbunătățirea productivității, o eficiența și o siguranță mai mare la această fabrică.

Samsung sprijină extinderea rețelelor 5G în Japonia

Soluțiile 5G Samsung din industrie vor oferi o coloană vertebrală rezistentă pentru rețeaua privată a fabricii. Compania va furniza soluțiile sale 5G end-to-end – de la un capăt la altul – inclusiv cele mai noi stații de bază, unitatea de bandă de bază și Compact Core. Compact Core, conținut în cloud și complet containerizat de Samsung, este construit pentru a oferi întreprinderilor o soluție avansată de bază 5G, care poate rula pe hardware cu un singur server și este ideală pentru medii de implementare cu resurse și amprente limitate.

Samsung este mândru să folosească soluțiile de rețea privată 5G pentru noile cazuri de utilizare și servicii 5G. În acest fel sporim productivitatea și siguranța pentru diverse întreprinderi”. A declarat Satoshi Iwao, vicepreședinte și șef al diviziei de rețea la Samsung Electronics Japonia, conform Samsung Newsroom. „Credem că rețelele private 5G vor transforma peisajul întreprinderilor. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea noastră cu OPTAGE pentru a sprijini extinderea rețelei private 5G în Japonia”.

OPTAGE este fondată în 1988 și are sediul la Osaka. Oferă servicii de telecomunicații bazate pe rețeaua sa independentă de fibră optică. Serviciile pentru consumatori includ telefonie, internet și televiziune.

Recent Samsung a anunțat că furnizează soluții de rețea 5G companiei NTT DOCOMO, unul dintre cei mai mari operatori de rețea din Japonia. Tot în domeniul 5G în Japonia, Samsung colaborează cu Kyocera și KDDI, pentru a implementa rețele private 5G în întreprinderi.

Samsung a fost pionierul livrării cu succes a soluțiilor end-to-end 5G, inclusiv chipset-uri, radiouri și nucleu. Prin cercetare și dezvoltare Samsung promovează 5G cu portofoliul său de produse și instrumente de automatizare bazate pe AI. Compania oferă în prezent soluții de rețea operatorilor de telefonie mobilă care oferă conectivitate milioanelor de utilizatori din întreaga lume.