Samsung Nr. 1 în Orientul Mijlociu datorită seriei Galaxy S23

171
Samsung pe locul 1 in Orientul Mijlociu datorita seriei Galaxy S23 si Galaxy A
Sursa foto: sammobile.com

În ciuda unor scăderi a vânzărilor de telefoane la nivel global, Samsung conduce piața de telefoane mobile în privința vânzărilor. Livrările de smartphone-uri în Orientul Mijlociu (cu excepția Turciei) au scăzut de la an la an. Dar, așteptările au fost mult mai scăzute, iar piața a evoluat semnificativ mai bine decât se anticipase. Samsung a condus piața smartphone-urilor din Orientul Mijlociu în Q1 2023 urmată de Apple. Seria Galaxy S23 a contribuit la obținerea acestui loc.

S-a anticipat că piața din Orientul Mijlociu va înregistra o scădere anuală de 13% până la sfârșitul primului trimestru 2023. Cu toate acestea, noile date lansate recent de compania de studiu de piață Canalys arată altceva, potrivit SamMobile. Canalys arată că piața a scăzut doar cu 3,5% de la an la an în Q1. 8,8 milioane de smartphone-uri au fost livrate în Orientul Mijlociu în primele trei luni ale anului 2023.

Seria Galaxy S23 menține Samsung în frunte în Orientul Mijlociu

Livrările de smartphone-uri în Arabia Saudită au crescut cu 1%, în timp ce în Emiratele Arabe Unite, au scăzut cu 3% de la an la an. În Irak au scăzut cu 3%, în timp ce în Kuweit s-a înregistrat o scădere anuală cu 11%. Cu toate acestea, livrările în Israel au crescut cu 26% față de Q1 2022, deoarece cumpărătorii au început să caute smartphone-uri premium.

Piața din Orientul Mijlociu a fost condusă de Samsung în Q1 2023. Gigantul tehnologic coreean a înregistrat 3,8 milioane de livrări de smartphone-uri în primul trimestru al anului și a avut o cotă de piață de 43%. Cu toate acestea, compania a înregistrat o creștere anuală negativă de -5,3%.

Transsion Holdings Co. este un producător de telefoane mobile din Shenzhen, fondat în 2006. Își fabrică telefoanele în China, Etiopia, Bangladesh și India. Brandurile sale includ Tecno, Itel și Infinix. Are și marca de accesorii Oraimo.

Apple, care a livrat doar 1,3 milioane de dispozitive în Q1 2023, a avut o cotă de piață de 15%. Compania americană a înregistrat o creștere anuală de 35,4%. Samsung și Apple au fost urmate de Xiaomi (1 milion de livrări și 11% cotă de piață). Locul patru a fost ocupat de Transsion (0,9 milioane de livrări și 11% cotă). Compania Oppo a ocupat locul cinci cu livrări de 300.000 de bucăți și o cotă de piață de 4%.

În ceea ce privește modelele de smartphone-uri Galaxy, observatorii pieței spun că seria Galaxy S23 se vinde foarte bine. Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ și S23 Ultra au avut succes peste tot și au ajutat Samsung să crească cifrele de vânzări și livrări în Q1. Cu toate acestea, analiștii spun că seria Galaxy A „încă își menține o cotă de piață bună” în Orientul Mijlociu, în ciuda scăderii anuale a livrărilor.