Samsung pare să dezvolte dispozitive pliabile în formă de Z, posibil un Galaxy Fold Z. Un nou brevet a fost descoperit la Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală (WIPO). Dispozitivul prezentat aici de Samsung este descris ca un dispozitiv electronic pliabil. Rețineți că acest brevet nu arată telefonul real, ci filosofia generală a unui astfel de dispozitiv și afișajul necesar pentru acesta. Brevetul sugerează că gigantul tech testează dispozitive pliabile în formă de Z, cu alte cuvinte, dispozitive care se pliază în două locuri.

Acest brevet Samsung descrie ceea ce este necesar pentru ca acest dispozitiv să funcționeze și chiar prezintă câteva desene tehnice. Având în vedere că un astfel de telefon trebuie să se plieze în două locuri, Samsung ar trebui să includă două modele de balamale. De ce două? Ei bine, viitorul smartphone trebuie să se plieze în direcții diferite.

Un smartphone pliabil Fold Z poate avea un afișaj de 9 inch

Având în vedere că vorbim despre pliabile în formă de Z, o porțiune a afișajului ar fi întotdeauna expusă. De ce Samsung experimentează cu acestea? Ei bine, un astfel de dispozitiv pliabil ar permite unui telefon să găzduiască un afișaj și mai mare. Samsung în privința ecranelor de smartphone cu diagonală mare, este la ea acasă.

În acest telefon Galaxy Fold Z – numele este dat de noi și sigur va avea alt nume – compania ar putea include o un ecran mai mare decât tot ce are la ora actuală pe seriile sale de telefoane, de la Galaxy M la Galaxy Z Fold. Deschiderea în trei părți poate permite foarte ușor o dimensiune mare a ecranului. Samsung Galaxy Z Fold 2 are un ecran de 6,23 inch la exterior și unul de 7,6 inch atunci când este deschis. Un pliabil în formă de „Z” ar putea probabil să găzduiască un afișaj mai mare de 9 inch (22,86 centimetri).

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Android Headlines este un site american fondat în 2010 și are sediul în Los Angeles, California, SUA. Este una dintre cele mai importante și serioase surse de știri Android. Oferă informații, analize, recenzii și opinii despre produsele Android.[/vc_message]

Acest lucru ar face în esență posibil ca Samsung să creeze o tabletă mare, care se pliază într-un smartphone. Un astfel de dispozitiv ar fi chiar mai greu decât actualul Samsung Galaxy Z Fold 2. Este interesant și spectaculos ca descriere, dar va fi și mai greu, Fold 2 are 282 grame.

Viitorul poate fi al telefoanelor rulabile

Brevetul a fost descoperit de colegii noștri de la Android Headlines. Acest brevet, desigur, nu confirmă faptul că Samsung va fabrica un astfel de telefon/tabletă. Cu toate acestea, trebuie să remarcăm că Samsung se gândește la așa ceva. Având în vedere cât de greu ar fi un astfel de telefon, concentrarea pe dispozitivele rulabile poate să nu fie o idee proastă… cel puțin atunci când sunt vizate dimensiuni de afișare atât de mari.

Pentru un dispozitiv rulabil, telefonul poate rămâne mult mai subțire, cel puțin teoretic, permițând în același timp companiei să ofere o pânză/ecran destul de mare. Chiar anul acesta în vară am scris că Samsung a brevetat un smartphone cu afișaj rulabil tactil. Samsung probabil lucrează sau chiar are un smartphone rulabil, moștenitorul Samsung a fost văzut recent ținând unul în mână. Nu știm dacă este chiar unul rulabil, dar a fost văzut ținând în mână un telefon misterios care seamănă cu un telefon rulabil.