Samsung Pay se extinde la Bitcoin, Ethereum și mai multe criptomonede

506
Samsung Pay expanding to Bitcoin, Ethereum, and more cryptocurrencies
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung Pay va sprijini în curând plățile Bitcoin, Ethereum și Bitcoin Cash, printre altele. Această adăugare substanțială la aplicația de plăți mobile are loc datorită BitPay, un startup din Atlanta care pretinde că este cel mai mare furnizor de servicii de plată a criptomonedelor de pe planetă.

BitPay este un serviciu de plată din SUA fondat încă din primele zile ale nebuniei blockchain-ului. Compania americană este percepută, în general, ca unul dintre cei mai stabili stâlpi ai acestei industrii mereu volatile. BitPay a primit licența sa în monede virtuală de la Departamentul Serviciilor Financiare din New York în iulie 2018.

Cu Samsung Pay veți putea cumpăra inclusiv alimente cu monede virtuale

Compania va echipa Samsung Pay cu solduri criptografice prin intermediul aplicației sale BitPay Wallet. Așa cum se întâmplă de obicei cu astfel de extinderi de eco-sistemice, partenerul Samsung gestionează noul mediu de plată transformându-l într-un card preplătit convențional pe care îl veți putea adăuga apoi la Samsung Pay.

Backend-ul se află în mâinile figurative ale Mastercard, care va permite atât carduri BitPay virtuale, cât și fizice. În afară de duo-ul Bitcoin menționat anterior și Ether, serviciul va suporta, de asemenea, plăți cu unele dintre cele mai populare monede stabile de astăzi: USDC (USD Coin), BUSD (Binance USD), GUSD (Gemini dolar) și PAX.

BitPay este un furnizor de servicii de plată bitcoin cu sediul în Atlanta, Georgia, Statele Unite. A fost fondat în mai 2011. BitPay are birouri în New York, San Francisco și St. Petersburg, Florida sau Amsterdam, printre altele.

Cel mai important, luxul de a utiliza dispozitivul Galaxy pentru a-ți plăti produsele alimentare cu o cripto-monedă va costa un pic. Nu prea mult, doar un pic mai mult! Deoarece BitPay percepe o taxă de procesare de 1% către comercianți, ceea ce este cu siguranță accesibil. Nu este neobișnuit ca plățile din plastic să suporte taxe care depășesc 3% din comisionul total, potrivit SamMobile. Deci pic-ul de 1% va fi nesemnificativ.

Având în vedere toate acestea, este cu siguranță un salt uriaș pentru Samsung Pay. Vorbim desigur în comparație cu experimentele sale anterioare de criptare, cum ar fi parteneriatul cu Stellar. BitPay intenționează să lanseze o aplicație Android compatibilă cu Samsung Pay și Google Pay până la sfârșitul lunii martie – cel puțin în SUA.