Samsung Pay în program beta în Kazahstan cu Halyk Bank

752
Sursa Foto: Forbes.kz

Anul trecut un cunoscut site din domeniul telefoniei mobile a chestionat compania Samsung în privința sistemului de plată Samsung Pay. Răspunsul Samsung a fost că în 2020 Samsung Pay va fi lansat pe mai multe piețe. În 2019 gigantul tech a lansat în doar câteva țări sistemul său mobil de plată.

Acum Samsung a început anul 2020 în forță, conform revistei Forbes. Pe 21 ianuarie, pentru prima dată în Kazahstan, Halyk Bank împreună cu Samsung au lansat un test beta pentru serviciul de plată Samsung Pay. După cum a declarat banca din Kazasthan, începând cu această zi, fiecare proprietar al unui card Halyk Bank și al unui dispozitiv Samsung cu suport NFC poate efectua deja plăți fără contact.

Samasung Pay pentru deținătorii de carduri Visa și MasterCard de la Halyak Bank

Samsung Pay a fost lansat în Coreea de Sud în 2015, iar din 2016, milioane de utilizatori din mai multe țări i-au apreciat deja capacitățile. Acesta este un serviciu de plată simplu, comod și sigur, bunurile și serviciile sunt plătite direct de pe un smartphone Samsung sau un ceas inteligent la orice terminal care acceptă plăți fără contact.

Spre deosebire de concurenții săi, Samsung Pay acceptă nu numai plăți NFC, ci și plăți folosind tehnologia de transmisie electromagnetică – Magnetic secure transmission (MST). Prin această tehnologie se pot face plăți folosind terminale care acceptă doar carduri cu bandă magnetică. Acum, deținătorii de carduri Halyk Bank Visa sau MasterCard sunt primii din Kazahstan care au aplicația Samsung Pay.

Kazahstan este cel mai mare stat fără ieșire la mare și a 9-a țară din lume după mărimea suprafeței ocupate. În 2019 Kazasthan avea o populație de 18,5 milioane de locuitori. În prezent, Rusia are în arendă aproximativ 6.000 de km² de teritoriu kazah, unde se află Cosmodromul Baikonur.

Programul beta a început pe 21 ianuarie. Oficial, serviciul de plată Samsung Pay va fi lansat în Kazahstan la sfârșitul lunii februarie 2020 și pe smartwatch-ul Galaxy Watch, începând cu martie 2020. Sistemul mobil de plată Samsung este acceptat de toate smartphone-urile Samsung cu un modul NFC, începând cu seria Galaxy S6 din 2015.

Protecție imbatabilă cu Samsung KNOX pe Samsung Pay

Toate detaliile cardului de plată din Samsung Pay sunt protejate în mod fiabil printr-un sistem de securitate pe trei niveluri. În primul rând, confirmarea fiecărei operații trece printr-o amprentă. În al doilea rând, operația este procesată prin procesul de tokenizare. În al treilea rând, întregul proces de operare are loc sub supravegherea Samsung KNOX. Acesta protejează smartphone-ul împotriva atacurilor externe și monitorizează continuu posibilele vulnerabilități ale smartphone-ului. Același sistem garantează stocarea fiabilă a datelor cardurilor bancare într-o formă criptată pe un smartphone. Informațiile despre proprietar și alte date nu sunt stocate pe telefon sau pe serverele corporației și, prin urmare, sunt păstrate în secret.

Miza Halyk Bank cu Samsung Pay este clară: smartphone-urile acestei companii sunt cele mai populare din Kazahstan. Astfel, potrivit companiei americane de studiu de piață International Data Corporation (IDC), în Asia Centrală, Azerbaidjan și Mongolia, 1,8 milioane de telefoane mobile, inclusiv 1,6 milioane de smartphone-uri, au fost vândute în prima jumătate a anului 2019. În topul vânzărilor de telefoane în această perioadă, Samsung a ocupat poziția de lider cu o pondere de 53,4%. Următorul clasat a avut o cotă de 19,3%.

În același timp, plățile fără contact devin tot mai populare la nivel mondial. Astfel, conform prognozelor, până în 2021, plățile fără contact prin dispozitive mobile în lume vor ajunge la un total de 240 de miliarde de dolari.