Samsung Pay nu mai funcționează pe telefoanele non-Samsung

229
Samsung Pay nu mai
Sursa Foto: sammobile.com

Samsung Pay este de obicei asociat cu smartphone-urile Samsung Galaxy. Dar chiar și utilizatorii de telefoane altele decât Samsung pot folosi aplicația de plăți mobile, în special cei care folosesc un dispozitiv Galaxy Watch. Cu toate acestea, unii utilizatori au început să observe probleme în utilizarea acestor telefoane non-Samsung când folosesc Samsung Pay.

Utilizatorii au început să reclame că Samsung Pay nu mai funcționează pe smartphone-urile lor non-Samsung, conform SamMobile. Potrivit postărilor de pe forumul Reddit și Samsung Members, unii utilizatori au început să vadă un mesaj de eroare în aplicația Samsung Pay care spune că ID-ul lor nu este valid. Nu ar trebui să se întâmple așa, totuși.

Telefoanele non-Samsung au probleme cu Samsung Pay

Când unii utilizatori au discutat cu directorii serviciului de asistență pentru clienți Samsung, aceștia au spus că Samsung Pay nu va mai funcționa pe smartphone-uri non-Samsung. Cu toate acestea, acest răspuns trebuie să fie o greșeală. Credem că Samsung ar fi anunțat o astfel de schimbare în privința sistemului său de plată cu câteva luni înainte. Chiar și unii utilizatori ai modelelor din seria Samsung Galaxy Watch 4 au început să se confrunte cu această problemă.

Toți acești utilizatori spun că sistemul mobil de plată Samsung funcționa bine pe telefoanele lor non-Samsung înainte de această problemă. După ce Samsung a încetat să-și echipeze telefoanele cu MST, atracția față de aplicația de plată mobilă a scăzut puțin. Dacă compania face Samsung Pay exclusiv pentru telefoanele Samsung, va pierde și mai mulți utilizatori.

MST Magnetic Secure Transmission este o tehnologie de plată mobilă. MST trimite un semnal magnetic de la dispozitiv către cititorul de carduri al terminalului de plată. A fost dezvoltat de LoopPay, achiziționat de Samsung în 2015 și încorporat în Samsung Pay.

Ne așteptăm ca Samsung să facă un anunț cu privire la problemă în zilele următoare dacă este o eroare de sistem sau altă problemă. Este posibil ca schimbarea să fie rezultatul introducerii recente a Samsung Wallet. Aceasta este o nouă aplicație de portofel digital care oferă utilizatorilor acces la funcțiile Samsung Pay și Samsung Pass într-un singur loc. Spre deosebire de Samsung Pay, aplicația Samsung Wallet este exclusivă pentru smartphone-urile Galaxy.

Actualizare: Chiar la terminarea de scris a acestui articol Samsung a confirmat că această problemă a fost rezolvată printr-o actualizare. Samsung Pay ar trebui să funcționeze acum așa cum a fost prevăzut pe telefoanele non-Samsung.