Samsung Wallet – o platformă sigură pentru viața dvs. digitală

320
Samsung Wallet
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Zilele trecute am scris că Samsung a combinat Samsung Pay cu Samsung Pass pentru a stoca și accesa ID-uri digitale, carduri de plată și de fidelitate, chei digitale și multe altele. Aplicația trebuia să se numească în continuare Samsung Pay, dar se pare că gigantul tech a decis altceva. Ieri Samsung Electronics a anunțat lansarea Samsung Wallet, o nouă platformă care le permite utilizatorilor Galaxy să stocheze chei digitale, bilete de îmbarcare, cărți de identitate și multe altele, într-o singură aplicație mobilă, ușor de utilizat și sigură: Samsung Wallet.

Samsung Wallet este protejat de securitate la nivel de apărare de Samsung Knox și profită de un ecosistem Galaxy deschis prin integrarea cu Samsung Blockchain Wallet pentru a monitoriza cu ușurință criptomonede și SmartThings pentru a debloca ușile. Samsung a avut o aplicație Wallet în urmă cu mulți ani, cu un set de caracteristici similare. Acum Samsung Wallet va include Samsung Pay și Samsung Pass.

Samsung Wallet aduce un nou nivel de confort de zi cu zi dispozitivelor mobile, cu un mediu complet sigur și securizat pentru stocarea cheilor digitale, cardurilor și multe altele”. A declarat Jeanie Han, EVP și șeful Digital Life, MX Business la Samsung Electronics, conform Samsung Newsroom. „Ca parte a angajamentului nostru continuu față de ecosistemele deschise, vom continua să extindem capacitățile Samsung Wallet. Vom lucra îndeaproape cu partenerii și dezvoltatorii noștri de încredere”.

Samsung Wallet este mai mult decât un serviciu de plată

Samsung Wallet (Portofelul Samsung) oferă utilizatorilor o interfață rafinată și acces cu o singură glisare la cardurile lor de plată; cardurile de fidelitate și de membru; și multe altele. Samsung Wallet încorporează, de asemenea, funcționalitatea Samsung Pass, care stochează în siguranță parolele și le permite utilizatorilor să se conecteze rapid și ușor la aplicații și servicii. Ajută chiar utilizatorii să-și monitorizeze rapid portofoliul de active digitale prin verificarea valorii criptomonedelor pe diferite burse într-un singur loc. Mai târziu în acest an, Samsung Wallet va începe, de asemenea, să accepte ID-uri oficiale, cum ar fi permisele de conducere mobile și ID-urile studenților.

Hyundai Motor Company este o companie multinațională din Coreea, înființată în 1967. Împreuna cu filiala sa, Kia Motors, deținută în proporție de 32,8% și Genesis (100%), formează Hyundai Motor Group. Genesis Motors produce mașinile de lux Hyundai.

Odată cu integrarea SmartThings și parteneriatele Samsung cu firme renumite de securitate la domiciliu, utilizatori pot adăuga cu ușurință chei digitale de acasă pentru a-și încuia și debloca ușile cu un dispozitiv Galaxy. Samsung Wallet acceptă, de asemenea, cheile digitale ale automobilelor pe anumite modele BMW, Genesis și Hyundai. Acestea permit utilizatorilor să blocheze și să deblocheze mașini, să pornească motoarele și multe altele.

Serviciile Digital Key vor fi disponibile pe anumite piețe și modele de dispozitive. În prezent este funcțional cu anumite modele de mașini, inclusiv BMW Seriile 1 – 8, X5, X5 M, X6, X6 M, X7, Z4, iX3, iX și modele i4 fabricate după iulie 2020; Modelele Genesis GV60 lansate după septembrie 2021 și modelele G90 lansate după decembrie 2021; Modelele Hyundai Palisade lansate după mai 2022. Caracteristicile exacte pot varia în funcție de producător și/sau model de mașină.

Noul serviciu Samsung va fi disponibil inițial pe nouă piețe

Parteneriatul Samsung cu Korean Air permite ca biletele de îmbarcare de la Korean Air să fie stocate în Samsung Wallet pentru un acces ușor, făcând simplă și convenabilă îmbarcarea unui zbor. Și alte companii aeriene sud-coreene vor începe în curând să accepte biletele de avion.

Portofelul Samsung este protejat de o platformă de securitate la nivel de apărare, Samsung Knox. Protecțiile includ recunoașterea amprentelor digitale și criptarea. Acestea ajută la protejarea datelor sensibile ale utilizatorilor, astfel încât numai proprietarii de dispozitive să poată accesa informațiile lor importante. Împreună cu Samsung Knox, anumite articole sensibile cheie din Portofelul Samsung sunt stocate într-un mediu izolat – Secure Element (eSE) încorporat, care ajută la protejarea împotriva piratării digitale și fizice.

Utilizatorii de telefoane Samsung Galaxy* din șase piețe vor avea access inițial la Samsung Wallet. Este vorba despre Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și SUA. Actualizările software pentru Samsung Wallet au fost lansate pe 16 iunie 2022 pentru Franța, Italia, Spania, Regatul Unit și SUA. Pe 17 iunie 2022 va fi lansată actualizarea pentru Germania. Momentul exact și disponibilitatea actualizărilor pot varia în funcție de utilizator și de piață. Utilizatorii pot apoi pur și simplu să deschidă aplicația Samsung Pay sau Samsung Pass de pe dispozitivele lor Galaxy eligibile și să urmeze instrucțiunile pentru a actualiza și a migra la Samsung Wallet.

*Necesită telefoane Galaxy compatibile cu Samsung Pay care rulează Android 9 Pie sau o versiune ulterioară. Unele elemente necesită un dispozitiv compatibil eSE. Pentru lista completă a dispozitivelor compatibile, vă rugăm să vizitați www.samsung.com.