Samsung este numărul 1 pe piața globală de monitoare OLED

73
Monitoare OLED
Sursă foto: CNET

Compania Samsung are 34,7% din cota globală de piață la monitoare OLED în doar un an de la lansarea primului său monitor OLED. Samsung a lansat în 2023 primului său model – Odyssey OLED G8 de 34 inch (model G85SB), un monitor pentru jocuri.

Potrivit International Data Corporation (IDC), Samsung Electronics a ocupat poziția de top pe piața globală a monitoarelor OLED prin captarea a 34,7% din cota de piață pe baza veniturilor totale. Astfel Samsung a ocupat și poziția de vârf în cota de piață pe baza volumului de vânzări cu 28,3% din monitoarele OLED vândute în 2023.

„Piața de monitoare OLED este extrem de competitivă. Pentru a ajunge pe primul loc este nevoie de inovație de neegalat și o calitate incredibilă a produsului”. A declarat Hoon Chung, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Această realizare vorbește despre dorința noastră de excelență și înțelegere a nevoilor consumatorilor. Acestea sunt factorii cheie în producerea de monitoare OLED pentru jucători care vor performanță.”

Sursă foto: Samsung

De asemenea, Samsung și-a menținut liderul pe piața globală a monitoarelor de gaming pentru al cincilea an consecutiv. Samsung a înregistrat o cotă de piață de 20,8% în ceea ce privește veniturile totale.

Monitorul Nimrod, proiectat de John Makepeace Bennett și construit de Raymond Stuart-Williams și expus la Festivalul Marii Britanii – Festival of Great Britain din 1951, este considerat a fi primul monitor de jocuri conceput vreodată.

De când a intrat pe piața OLED, Samsung a continuat să inoveze și să primească laude pentru noile monitoare. De exemplu, Odyssey OLED G9 (modelul G95SC) a primit aprecieri pe scară largă din partea experților din întreaga lume.

La CES 2024, Samsung a anunțat o extindere a gamei sale de monitoare OLED, dezvăluind trei produse noi:

  • Odyssey OLED G8 (model G80SD). Are o rezoluție 4K UHD, ecran de 32 inch, raport de aspect 16: 9, rată de reîmprospătare de 240Hz și timp de răspuns de 0,03 ms;
  • Odyssey OLED G6 (G60SD). Are o rezoluție QHD, ecran de 27 inch (68,58 centimetri), raport de aspect 16: 9, rata de 360​​Hz și timpul de răspuns de 0,03 ms;
  • Odyssey OLED G9 actualizat (G95SD). Are o rezoluție QHD, ecran de 49 inch, raport de aspect 32: 9, rata de refresh de 240Hz, timp de răspuns de 0,03 ms și funcții noi.

Samsung va continua să-și diversifice gama de monitoare de gaming prin introducerea de noi modele OLED Odyssey. Fiecare monitor va folosi tehnologia proprie OLED Samsung. Această inovație urmează succesului seriei Odyssey Neo cu tehnologia Quantum Mini LED, precum și Samsung Odyssey Ark, care a prezentat o interfață și un factor de formă inovatoare. Pentru mai multe informații despre gama de monitoare Samsung, lider în industrie, vizitați www.samsung.com.