Dominația Samsung pe piața tabletelor Android ar putea fi amenințată

315
Dominatia Samsung pe piata tabletelor Android ar putea fi amenintata
Sursa Foto: via SamMobile.com

Pentru clienții din întreaga lume, Samsung este singura opțiune dacă doresc să obțină cele mai bune tablete Android. Chiar dacă la un moment dat au existat mulți concurenți pe piața emblematică a tabletelor Android, nu mai sunt atât de mulți. Acum Samsung nu mai are adversari puternici pe această piață.

Cu toate acestea, se pare că gigantul high-tech sud-coreean va avea de înfruntat un adversar care tinde la cota sa de piață. Acesta este pregătit să lanseze o nouă generație de tablete emblematice mai târziu în acest an chiar înainte ca Samsung să lanseze seria de tablete Galaxy Tab S8. Conform SamMobile, este vorba despre Lenovo.

Provocare pe piața tabletelor emblematice Android pentru Samsung

Lenovo are în lucru o nouă tabletă Android de ultimă generație numită Tab P12 Pro. Listarea acesteia pe Google Play Console arată că acesta va fi alimentat de procesor Snapdragon 888 și 8GB de RAM. Aceasta este o îmbunătățire considerabilă față de predecesorul său, care avea chipset-ul Snapdragon 730G. Dispozitivul va avea, de asemenea, un ecran OLED și va rula sistemul de operare Android 11.

Este important de menționat aici că, deși Samsung este cel mai mare furnizor de tablete Android, Lenovo este de fapt cel mai rapid producător de tablete. Livrările de tablete Samsung în Q2 2021 au înregistrat o creștere de 18% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Lenovo este pe locul doi, cu o creștere cu 67% a livrărilor, comparativ cu Q2 2020. Se apropie amenințător de Samsung.

Lenovo este o companie fondată în 1984. Are sediul principal în Hong Kong și sediul operațional în Morrisville, Carolina de Nord și la Beijing. Proiectează, produce și vinde PC-uri, tablete, smartphone-uri, servere și smart TV, printre altele.

Seria Galaxy Tab S8 va fi următoarea de ultimă generație de la Samsung. Se așteaptă ca aceasta să ajungă la începutul anului viitor. Potrivit informațiilor, va avea cel mai rapid procesor de ultimă generație, probabil Snapdragon 895 sau 898. Seria va include un model Galaxy Tab S8 Ultra cu un panou OLED de 14,6 inch și rata de 120Hz. O baterie de 12.000mAh va fi la bord.

Lenovo ia foarte serios în calcul piața tabletelor în această perioadă caracterizată prin munca și școala la domiciliu. Dar Samsung va riposta pe măsură cu noua serie Galaxy Tab S8. O concurență sănătoasă aduce beneficii numai consumatorilor, așa că așteptăm să vedem noile produse Samsung și Lenovo. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între Lenovo Tab P11 Pro vs. Samsung Galaxy Tab S7!