Acasă Stiri Samsung ar putea pierde un mare client în următorii 5 ani, pe...

Samsung ar putea pierde un mare client în următorii 5 ani, pe Huawei

În ciuda rivalității dintre Samsung și Huawei, această din urmă companie reprezintă un permanent flux de venituri pentru Samsung. Este vorba în special de afacerea cu semiconductori, unde gigantul tehnic sud-coreean este foarte puternic pe piață. Însă cumpărarea de către Huawei a anumitor componente fabricate de Samsung s-ar putea încheia în următorii câțiva ani. Acest lucru ar putea lăsa compania sud-coreeană fără o importantă sursă de venit.

Cei mai mari cinci clienți ai Samsung Electronics la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru al anului 2019 au fost Apple, Best Buy, Deutsche Telekom, Verizon și Huawei. Informația provine de la colegii noștri de la SamMobile care citează ziarul sud-coreean Business Korea. Acest clasament acoperă toate segmentele în care Samsung Electronics operează, inclusiv dispozitive mobile, semiconductori, afișaje, echipamente de rețea 5G etc.

Huawei ar putea înceta să fie unul dintre cei mai mari clienți ai Samsung

În ceea ce privește relația dintre Huawei și Samsung, compania chineză se bazează pe semiconductorii de memorie Samsung (memorii flash DRAM și NAND) pentru divizia sa mobilă. Dar situația din industria chineză se va schimba datorită China Manufacturing 2025. Acest lucru este o inițiativă a guvernului chinez de a consolida industriile locale și de a reduce dependența lor de componente importate de pe alte piețe în următoarea jumătate de deceniu.

China Manufacturing 2025 va ajuta cel mai probabil Huawei să devină mai puternic în următorii 5 ani, diminuându-și dependența de Samsung și alte surse din străinătate. Gigantul high-tech din Coreea de Sud ar putea suferi pierderi destul de mari în urma acestei schimbări din pieța chineză, în special în segmentul semiconductorilor. Cu alte cuvinte, Samsung ar putea pierde unul dintre cei mai mari clienți ai săi pentru semiconductori.

Huawei Technologies Co, Ltd. este o companie fondată în 1987 de Ren Zhengfei. Huawei are peste 194.000 de angajați în toată lumea în 2019. Aproximativ 76.000 dintre aceștia fiind angajați în cercetare și dezvoltare. Huawei are centre de cercetare și dezvoltare în: Suedia, SUA, Chile, Ecuador, Irlanda, India, Columbia, Mexic și Rusia.

Huawei are aproximativ 50% din piața de telefonie mobilă din China. Acesta este și unul dintre motivele pentru care activitatea Samsung din domeniul semiconductorilor s-a bucurat de mult succes în ultimii ani. Dar, dacă Huawei va adopta cipuri de memorie de la furnizorii chinezi locali, acest lucru va afecta inevitabil veniturile Samsung.

Din fericire pentru Samsung, Huawei nu este singurul mare jucător care are nevoie de semiconductorii săi. Intel a devenit, de asemenea, un client important, iar producția de procesoare Intel bazate pe 14 nm pentru PC-uri a început în unitățile Samsung.

Samsung ar putea pierde teren și în alte domenii

Compania Samsung, conform tuturor informațiilor companiilor de cercetare de piață, a câștigat bătălia cu Huawei pe segmentul mobil în acest an. Samsung este și va fi cel mai mare producător mondial de smartphone-uri. Cu toate acestea, ambele companii sunt implicate în mai multe domenii decât segmentul mobil. Astfel Samsung și Huawei împărtășesc aceleași surse de venit, mai mult sau mai puțin.

Segmentul 5G este doar un exemplu de flux de venituri împărtășit atât de Samsung cât și de Huawei. Deși compania sud-coreeană s-a bucurat de mult succes în segmentul 5G până în prezent, Huawei combate acest lucru cu prețuri agresive și – potrivit unor analiști – echipamente mai bune.

Unii analiști speculează că Samsung ar putea pierde teren față de Huawei în cursa 5G în următorii câțiva ani. Există mai multe piețe în care 5G este în curs de dezvoltare și Huawei are șansa de a câștiga noi contracte și de a-și crește cota de piață în acest domeniu. Acum, dacă se va întâmpla sau nu acest lucru, este cu totul o altă problemă. Totuși unii analiști economici dar nu neagă faptul că programul China Manufacturing 2025 va afecta piața în anumite moduri. Acest lucru ar putea răni Samsung Electronics sau chiar alte companii din alte domenii.

Stiri

Samsung Biologics înregistrează un salt de 65% ca venituri

Scriem cel mai mult pe iLoveSamsung despre smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri, televizoare sau alte extraordinare dispozitive sau aparate Samsung. Dar gigantul tech se...

Samsung intenționează să adauge videoclipuri la mesageria smartphone

Smartphone-urile viitoare ale gigantului tech - inclusiv dispozitivul tip clamshell numit neoficial „Galaxy Z Flip” și seria emblematică Samsung Galaxy S20 -...

Modelele Galaxy S20 5G ar putea fi mai ieftine decât Galaxy S11 5G

În urmă cu puține zile am scris despre prețurile seriei Samsung S20. Acestea vor fi mai mari cu cel puțin 50 de...

Galaxy M11 și Galaxy A11 cu Android 10 certificate de Wi-Fi Alliance

Samsung lucrează la două noi smartphone-uri cu preț redus, numite Galaxy A11 și Galaxy M11. Ambele dispozitive au făcut un mare pas...

Galaxy Note 10 Lite este la vânzare în India, costă 495 de euro

Samsung Galaxy Note 10 Lite a fost lansat în India. Telefonul, lansat alături de Galaxy S10 Lite la începutul acestei luni, este...

Samsung își extinde gamele de electrocasnice cu produse noi și inteligente

Samsung este numărul unu la cele mai vândute mărci de aparate electrocasnice din SUA. Acum cu ocazia Kitchen & Bath Industry Show...

Un brevet de husă pentru Galaxy Note 20 dezvăluie design-ul camerelor

În luna următoare, Samsung va dezvălui noua serie Galaxy S20, precum și un nou telefon pliabil, numit Galaxy Z Flip. Noile smartphone-uri...