Samsung va folosi 100% plastic reciclat în toate smartphone-urile sale

275
Samsung va folosi plastic reciclat
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung plănuiește să folosească piese din plastic reciclat în toate smartphone-urile sale până în 2050. Compania își propune să atingă o amprentă netă de plastic zero în noile modele emblematice până în 2025, folosind materiale plastice reciclate în toate dispozitivele. De asemenea, va înceta complet utilizarea plasticului în ambalajele smartphone-urilor în următorii doi ani.

Samsung a fost cea mai mare companie de smartphone-uri din lume în ultimii ani și mereu a promovat produsele ecologice și protecția mediului cu fiecare ocazie. De asemenea, a obținut 100% energie regenerabilă în mai multe fabrici din SUA, Europa și China. Toate aceste eforturi de sustenabilitate i-au adus companiei mai multe premii și recunoașteri de-a lungul anilor. Acum Samsung marge mai departe pe această linie, potrivit AndroidHeadlines.

100% plastic reciclat în toate telefoanele Samsung în viitor

Odată cu lansarea seriei Galaxy S22 anul trecut, Samsung a început să folosească plase de pescuit aruncate în unele componente. În general, flagship-urile din 2022 au folosit șase componente interne și externe realizate din materiale ecologice. Compania a crescut acum numărul 12 pe Galaxy S23 Ultra și 11 componente pe Galaxy S23 și Galaxy S23+.

Potrivit publicației coreene Yonhap News Agency, noile flagship-uri Galaxy folosesc plastic reciclat din sticle PET (tereftalat de polietilenă) aruncate pentru capacul spate și carcasa frontală și aluminiu reciclat în tasta de pornire, tasta de volum și tava SIM. Galaxy S23 Ultra conține aproximativ 22% conținut reciclat pe geamul din față și din spate.

PET (Polyethylene terephthalate – poli etilen tereftalat) este un tip de materie primă plastică derivată din petrol. A fost descoperit de oamenii de știință britanici JR Whinfield și JT Dickson în 1941. Brevetul GB nr. 578079 a fost declarat secret de serviciile secrete britanice!

Cantitatea de material reciclat pe care Samsung o folosește în aceste produse poate părea neînsemnată. Cu toate acestea, compania produce ~300 de milioane de smartphone-uri în fiecare an. Deci, în final se ajunge la o cantitate considerabilă. Odată ce compania își atinge ținta 100% din plastic reciclat, impactul va fi destul de mare.

„S-ar putea să vă întrebați ce impact poate avea campania noastră asupra mediului Pământului. Este o sumă mare având în vedere portofoliul vast de produse Samsung”. A declarat șeful echipei de cercetare și dezvoltare mecanică al companiei, Park Sung-sun. „Credem că eforturile noastre fac parte din responsabilitatea socială corporativă. Încercăm să minimizăm impactul asupra prețurilor și să nu transferăm povara prețurilor asupra consumatorilor”, a mai spus Park.

Pe lângă creșterea utilizării plasticului reciclat, Samsung colaborează cu diverse companii pentru a crește și reciclarea materialelor rare, cum ar fi aurul și cobaltul.