Samsung a avut cel mai ridicat preț mediu al telefoanelor în ultimii 6 ani

686
Sursa Foto: Samsung Electronics Co.

Samsung a avut cel mai mare preț mediu de vânzare al smartphone-urilor în ultimii șase ani. A avut, până în ultimul trimestru din anul trecut. În primul trimestru din acesta an cel mai ridicat preț mediu l-au avut telefoanele Apple. Acest preț mediu ridicat a fost rezultatul calității și caracteristicilor smartphone-urilor Samsung, astfel rezultând o cerere mare de telefoane din toatele gamele companiei sud-coreene.

Trebuie să spunem că este un lucru care nu ne încântă deloc, chiar dacă specificațiile și caracteristicile telefoanele Samsung sunt de cel mai înalt nivel. Dar, am mai spus și altă date, calitatea, designul și ultimele noutăți în materie de telefonie mobile au un preț.

Prețul mediu al telefoanelor Samsung a crescut permanent în ultimii ani

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, și-a vândut smartphone-urile la un preț mediu de 292$ în perioada ianuarie-martie 2020. Este un preț în creștere cu 8,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform The Korea Herald. Prețul mediu din primul trimestru din 2020 marchează, de asemenea, o creștere de 20,7% față de ultimul trimestru din 2019, conform datelor publicate de Strategy Analytics.

Datele Strategy Analytics arată că prețul mediu din Q1 2020 marchează cel mai mare preț după Q2 2014. Atunci Samsung a avut un preț mediul al telefoanelor sale de 297$. Prețul mediu de vânzare – average selling price (ASP) al telefoanelor Samsung în ultimii ani a fost de 247$ în 2019. ASP-ul a fost de 251$ în 2018 și 243 de dolari în anul 2017. ASP-ul mai mare pentru Samsung a venit pe spatele telefoanelor sale pliabile, Galaxy Z Flip și seria high-end Galaxy S20.

Samsung inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile și tabletelor. Aduce permanent pe piață noi electrocasnice, sisteme de rețea și memorie și soluții LED.

Situația în ansamblu este cauzată nu numai de creșterea prețului flagship-urilor, ci și de prezența unor smartphone-uri pliabile foarte scumpe. În plus, se pare că această tendință va continua cu viitoarea serie Note 20. Prețul lui Samsung Galaxy Z Flip obișnuit se ridică la aproximativ 1.370$. Galaxy Z Flip este al doilea telefon pliabil de Samsung după Galaxy Fold. Fold-ul original a fost lansat anul trecut la un preț de aproape 2.000$.

În mare parte datorită cererii solide de smartphone-uri la prețuri ridicate, cota Samsung de pe piața globală a smartphone-urilor, din punct de vedere al veniturilor, a crescut la 22,1% în primul trimestru al anului acesta, de la 21,7% anul trecut.