Samsung pe primul loc în cota de piață din America Latină în Q2 2021

357
Samsung pe primul loc in cota de piata din America Latina in Q2 2021
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung Electronics Co. a fost cel mai mare furnizor de smartphone-uri din America Latină în Q2 2021. Datele au fost publicate vineri de compania de cercetare de piață Counterpoint Research. Aceasta a mai precizat că, deși cota de piață Samsung a scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut, gigantul high-tech conduce piața din această regiune.

Samsung a reprezentat 37,3% din livrările de smartphone-uri din America Latină în perioada aprilie-iunie. Compania și-a apărat poziția de lider, potrivit Counterpoint Research. Cu toate acestea, cota sa de piață din Q2 2021 a scăzut față de 42,5% în urmă cu un an.

Samsung a fost cel mai afectat dintre companii din cauza constrângerilor legate de fabrica sa din Vietnam”. A declarat Tina Lu, analist principal la Counterpoint Research, conform The Korea Herald. „De asemenea, producția companiei din unitățile din Brazilia a avut probleme cu aprovizionarea.” Vedeți pe I❤️Samsung unde se fabrică telefoanele Samsung!

Samsung conduce autoritar în cota de piață din America Latină

Gigantul tehnologic sud-coreean a fost cel mai important brand din principalele țări din America Latină, cu excepția Mexicului și Peru. Aici compania s-a clasat pe locul doi în spatele Motorola Inc. și, respectiv, Xiaomi Corp. Motorola a ocupat locul doi pe piața de smartphone-uri din America Latină în Q2 2021 cu o cotă de piață de 22,3%. Locul trei a fost ocupat de Xiaomi cu o cotă de piață la 11,4%.

America Latină este denumirea generică a țărilor care ocupă America de Sud, Centrală, partea sudică a Americii de Nord și Arhipelagul Antilelor. Limbile predominante aici sunt latine: spaniola, portugheza și franceza. Există și câteva teritorii în care limba oficială este engleza.

ZTE Corp a fost pe locul patru cu o cotă de piață de 4,4%. Surprinzător sau nu, compania Apple a ocupat locul cinci cu o cotă de piață de 3,8 la sută. Telefoanele Apple sunt în general scumpe iar nivelul de trai în țările din America Latină nu este foarte ridicat. LG Electronics din Coreea de Sud, care și-a încheiat activitatea de telefonie mobilă, a fost marca nr. 3 din Brazilia și Argentina, dar nu a reușit să rămână în top cinci.

LG are încă o anumită cerere, dar Samsung, Motorola, ZTE și alții îi iau rapid cota de piață.” A spus Counterpoint Research. Conform Counterpoint Research, livrările de smartphone-uri în America Latină au crescut cu 41,8% față de Q2 2020. În schimb, au scăzut cu 6,5% comparativ cu primul trimestru din acest an.

Cererea de smartphone-uri în regiune a crescut constant, dar creșterea a fost afectată de lipsa cip-urilor și constrângerile de producție”. A spus compania de studiu de piață. „Majoritatea țărilor suportă diferite grade și forme de blocare la domiciliu, ceea ce duce în continuare la o încetinire economică„.