Samsung pe primul loc în cota de piață globală în Q3 2021

448
Samsung pe primul loc in cota de piata globală in Q3 2021
Sursa Foto: via ft.com

Firma de cercetare de piață TrendForce a publicat zilele trecut un nou studiu de piață aferent trimestrului trei din 2021. De aici rezultă că Samsung a ocupat primul loc pe piața globală de smartphone-uri în Q3 2021, cu o cotă de 21,2%. Gigantul coreean de smartphone-uri a fost urmat de Apple (15,9%), Oppo (15,7%), Xiaomi (13,7%) și Vivo (10,5%).

O altă firmă de cercetare de piață, Counterpoint Research, citată de BusinessKorea, are rezultate destul de apropriate. Conform Counterpoint Research cota de piață a Samsung a crescut cu 2 puncte procentuale față de trimestrul doi, până la 20%. Pe de altă parte, Apple, pe locul al doilea, a scăzut cu 1 punct procentual la 14% în Q3 2021. Locurile următoare au fost ocupate de Xiaomi cu 13%, Vivo și Oppo cu 10% și Realmi (5%).

Samsung domină piața mondială de telefoane mobile în Q3 2021

De asemenea, Samsung Electronics a fost în fruntea unui alt sondaj realizat de firma de cercetare de piață Canalys. Aici gigantul high-tech sud-coreean are o cotă de 23%. Compania americană Apple s-a clasat pe locul al doilea cu 15%. Au urmat companiile din China, cu Xiaomi (14%) pe locul trei, Vivo (10%) și Oppo (10%).

Samsung a declarat că vânzările în creștere au fost determinate de succesul pliabilelor Galaxy Z Flip 3, Galaxy Fold 3 și a modelelor din seria Galaxy A. Acestea s-au bucurat de o popularitate uriașă în America de Nord și Europa. Cota de piață a Samsung pe piața de smartphone-uri din America de Nord a fost de 34% în trimestrul al treilea, în creștere cu 8% față de trimestrul precedent. Diferența de cotă de piață față de Apple, jucătorul indiscutabil numărul 1 pe piața nord-americană, s-a înjumătățit la 14% în Q3 2021, de la 27% în trimestrul precedent. În Europa, Samsung este pe primul loc cu 34%, față de 20% cât are compania Apple.

În 1986 Apple a lansat o linie de îmbrăcăminte numită Colecția Apple. Ideea era departe de designul modern, minimalist și atemporal care face din produsele Apple un succes pe piață. Colecția Apple a eșuat lamentabil.

Galaxy Z Flip 3 și Fold 3 se vând în continuare foarte bine

În Coreea, Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 au depășit un milion de unități în vânzări în doar o lună de la lansare. Livrările de smartphone-uri Samsung în trimestrul al treilea din 2021 au totalizat 69,3 milioane de bucăți. Este o creștre impresionantă cu 20% față de trimestrul precedent.

Apple a înregistrat livrări de 48 de milioane de unități, în creștere cu aproximativ 15% față de anul precedent. Acest lucru se datorează cererii continue pentru seria iPhone 12 și vânzărilor seriei iPhone 13. În special, Apple a terminat primul în octombrie, cu o cotă lunară de piață de 22%, deoarece seria iPhone 13 a câștigat o popularitate uriașă pe piața chineză. Acest lucru s-a întâmplat pentru prima data din octombrie 2015.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.