Samsung pe primul loc în 2021 privind livrările de smartphone-uri

372
Samsung pe primul loc in 2021 privind livrarile de smartphone-uri
Sursa Foto: Lisa Eadicicco/CNET

O cantitate uriașă, aproximativ 1,35 miliarde, de smartphone-uri au fost livrate pieței în anul 2021. Datele au fost publicate de compania de cercetare de piață International Data Corporation (IDC). Peste 270 de milioane din aceste telefoane au fost livrate de Samsung, arată IDC.

O altă companie de studiu de piață oferă rezultate foarte apropriate, este vorba despre Counterpoint Research. În general, în ultimul trimestru al anului 2021 au fost livrate mai puține smartphone-uri în comparație cu trimestrul patru din 2020. Dar anul trecut au fost livrate mai multe telefoane anul trecut decât în ​​2020, a declarat IDC. Conform IDC, au crescut foarte mult livrările de telefoane pliabile.

Samsung pe primul loc în 2021 pe piața telefoanelor mobile

Lipsa de componente din lanțul de aprovizionare a început să aibă un impact semnificativ asupra pieței de smartphone-uri. S-a simțit mai bine în a doua jumătate a anului și continuă și acum acum în 2022”. A declarat Ryan Reith, vicepreședintele grupului IDC, conform CNET. International Data Corporation a declarat că a observat un interes puternic pentru telefoanele pliabile și telefoanele 5G.

Samsung a ocupat primul loc în livrările de smartphone-uri în 2021, deținând o cotă de piață de 20% la nivel global. Gigantul tech a a livrat pieței 272 de milioane de telefoane în cursul anului trecut. Pe locul doi s-a clasat Apple, cu 235,7 milioane de telefoane. În top 5 au mai fost Xiaomi cu 191 milioane, Oppo cu 133,5 milioane și Vivo cu 128,3 milioane.

Vivo folosește sistemul de operare Funtouch OS o variantă a sistemului de operare Android. Funtouch include și caracteristici care nu sunt disponibile în Android. Funtouch OS, în unele privințe, este similar cu iOS-ul Apple.

Cifre ușor diferite de la Counterpoint Research, publicate tot zilele trecute, au arătat rezultate similar. Compania Samsung a fost pe primul loc cu 271 milioane de telefoane livrate în 2021. Apple a ocupat locul al doilea cu 237,9 milioane de telefoane livrate. Xiaomi cu 190 milioane, Oppo cu 143,2 milioane și Vivo cu 131,3 milioane au fost pe locurile următoare. Este pentru prima dată când piața smartphone-urilor crește anual din 2017, potrivit Counterpoint.

Recuperarea globală a smartphone-urilor în 2021 a urmat unui 2020 lovit de pandemie și a unei cereri reprimate ulterioare”. A declarat Harmeet Singh Walia, analist senior Counterpoint Research. El a continuat adăugând: „cererea a fost determinată și de lansarea primelor telefoane 5G al Apple, iPhone 12. Redresarea pieței ar fi putut fi și mai bună dacă nu ar fi lipsit de componente”.