Samsung pe primul loc în cota de piață în Asia de Sud-Est în Q1 2020

685
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung Electronics a recuperat primul loc pe piața smartphone-urilor din sud-estul Asiei în primul trimestru din 2020. Acest loc a fost ocupat de compania Oppo în trimestrul patru din 2019. Samsung se bate pe această piață cu patru companii din China, Oppo, Xiaomi, Vivo și Realme, conform agenției sud-coreene Yonhap.

Cota de piață a companiei Samsung în Asia de Sud-Est a fost de 18,9% în perioada ianuarie-martie 2020. Informația vine de la compania de studiu de piață Counterpoint Research. Counterpoint a declarat că Samsung a depășit producătorul chinez Oppo cu 0,2 puncte procentuale.

Invazie mare de companii din China pe primele cinci locuri

Samsung a avut o cotă de piață de 18,9% urmată de Oppo cu 18,75 în Asia de Sud-Est. Companiile din China au ocupat, de asemenea, celelalte locuri din cota de piață. Xiaomi a fost pe locul trei cu 14,8%, urmată de Vivo cu 13,6% și Realme cu 7,3 la sută. Samsung a ocupat primul loc pe piața din sud-estul Asiei de câțiva ani buni, dar în al patrulea trimestru al anului trecut, a fost bătută de Oppo. Counterpoint Research a declarat că recenta creștere a smartphone-urilor premium din această regiune este binevenită pentru Samsung.

Potrivit companiei de studiu de piață, smartphone-urile cu un preț mai mic de 100 USD au reprezentat 27% din piața din sud-estul Asiei în primul trimestru din 2020. În aceeași perioadă a anului trecut aceste smartphone-uri au avut o cotă de piață de 46%. Cota smartphone-urile cu prețuri cuprinse între 600 și 900$ au crescut de la 4 la 10% în aceeași perioadă.

Asia de Sud-Est cuprinde state aflate la est de India, la nord de Australia și la sud de China. Din Asia de Sud-Est fac parte Brunei, Indonezia, Cambodgia, Laos, Malaysia, Myanmar, Timorul de Est, Filipine, Singapore, Thailanda și Vietnam.

Samsung a încercat să facă față provocărilor producătorilor de telefoane din China, extinzându-și prezența cu telefoane mai ieftine pe fondul pandemiei de COVID-19. Recent Counterpoint a arătat că Huawei a depășit în aprilie pe Samsung devenind cel mai mare furnizor global de smartphone-uri. În ceea ce privește rezultatul din primul trimestru, Samsung a fost în continuare cel mai bun furnizor de smartphone-uri cu o cotă de 18,5%, mult peste procentul de 14,2% avut de Huawei.