Ieri am scris că Samsung a devenit jucătorul numărul unu de smartphone-uri în 2022, ocupând acest loc nici nu mai știm de când. În orice caz de mult timp👍. Dacă la nivel global Apple a depășit compania Samsung în ultimul trimestru din anul trecut, nu același lucru s-a întâmplat în India. Aici Samsung a ocupat primul loc, fiind prima dată după Q3 2017 când Samsung a reușit să devină jucătorul numărul unu în India.

Datele au fost publicate de compania de studiu de piață Canalys. Protivit MySmartPrice, aceasta înseamnă, că Samsung a detronat compania chineză Xiaomi și a devenit cel mai mare jucător de pe piața telefoanelor mobile din India. În India Samsung are de luptat cu producătorii chinezi, Apple nu este în primele cinci poziții în această țară. Nu trebuie să uităm că India este a doua piață ca mărime din lume. În acest fel vânzările pe această piață sunt foarte importante pentru toți producătorii de telefoane mobile.

Samsung a fost urmat de Vivo în India

Potrivit Canalys, Samsung a livrat 6,7 milioane de unități în Q4 2022 pentru o cota de piață de 21%. Canalys nu a precizat dacă lansarea telefoanelor pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 a influențat vânzările Samsung. În mod surprinzător, Vivo ocupă locul doi în India. Compania din China a livrat aproximativ 6,4 milioane de telefoane mobile în aceeași perioadă.

Pe de altă parte, Xiaomi și-a pierdut strălucirea și a livrat doar 5,5 milioane de dispozitive în Q4 2022. Chiar dacă Xiaomi a ocupat locul trei în ultimul trimestru de anul trecut, rămâne furnizorul numărul unu de telefoane în 2022. Revenind la Q4 2022, Oppo și Realme au ocupat locurile patru și cinci cu 5,4 și respectiv 2,7 milioane de telefoane.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Realme este o companie din China fondată de Li Bingzhong (Sky Li), fost vicepreședinte Oppo, pe 4 mai 2018. Realme este un nume care sugerează o persoană umanitară și generoasă. Realme se traduce ca „adevaratul eu”.[/vc_message]

„Piața internă din India a suferit o scădere a tranzacțiilor, a cheltuielilor și a importurilor de electronice. Acest lucru a făcut ca mărcile de smartphone-uri să se lupte cu gestionarea stocurilor, deoarece cererea a fost redusă”. A declarat Sanyam Chaurasia, analist la Canalys. Chaurasia a mai adăugat că va exista o creștere lentă pe termen scurt în 2023. În plus, Canalys se așteaptă ca în 2023 să crească foarte mult vânzările de telefoane 5G.

O altă firmă de cercetare de piață, CyberMedia Research, susține că livrările de smartphone-uri 5G vor înregistreze o creștere de 70% în acest an. În plus, CyberMedia sugerează că livrările de dispozitive 5G ar putea depăși 100 de milioane în 2023. Și Counterpoint consideră că livrările de smartphone-uri 5G în India ar putea depăși livrările 4G în acest an.