Samsung pe primul loc în piața smartphone-urilor 5G în Q3 2019

623
Sursa Foto: via IHS Markit

Samsung Electronics a fost și este permanent în fruntea progreselor și a tendințelor tehnologice, în special pe piața smartphone-urilor. Cele mai bune exemple sunt adoptarea precoce și introducerea de telefoane 5G și smartphone-uri pliabile, precum Galaxy Fold. Acum, datorită înțelegerii rapide a tendințelor din industria de telefonie mobilă, compania sud-coreeană conduce piața de smartphone-uri 5G în Q3 din 2019.

Potrivit unei recente informații, gigantul tech sud-coreean a livrat 3,2 milioane de smartphone-uri 5G în al treilea trimestru al anului 2019. Acest număr reprezintă 74% din totalul de 4,3 milioane de unități vândute pe piața globală. Mai mult, livrările de smartphone-uri 5G produse de Samsung s-au dublat în Q3 2019, comparativ cu 1,5 milioane de unități livrate în Q2 2019. În trimestrul doi din acest an Samsung a avut o cotă de piață uriașă, de 83% din totalul livrărilor de smartphone-uri 5G

Samsung va fi în continuare pe primul loc și în acest domeniu

Gerrit Schneemann, analist senior în domeniul smartphone-uri la IHS Markit a declarat că compania și-a valorificat avantajul pe teren propriu din acest domeniu. Cu experiența acumulată și foarte multe brevete depuse în domeniul 5G, Samsung va conduce în continuare și în cota de piață 5G.

Datorită dezvoltării rapide a pieței din Coreea de Sud, compania a reușit să profite de etapele timpurii ale integrării rețelei 5G în țară. În special, Samsung a introdus rapid capabilități 5G în gamele high-end și mid-range, oferind utilizatorilor cel mai mare portofoliu de smartphone-uri 5G decât orice altă marcă.

5G (a cincea generație) este numele noului standard pentru Internet mobil și telefonie mobilă. 5G se bazează pe standardul LTE – Long Term Evolution. Inovațiile semnificative ale 5G sunt așteptate numai atunci când se utilizează frecvențe peste 6 GHz. De la rețeaua 5G se așteaptă latențe sub sub 1 ms (milisecundă).

Coreea de Sud avansează pe piața 5G și deja toți operatorii fără fir vor oferi acces la rețeaua și serviciile 5G începând din aprilie 2020. Acest lucru a determinat ca Samsung și chiar LG Electronics, pe locul doi în cota de piață 5G, să vină cu promoții agresive în Coreea de Sud, pentru a oferi conexiuni și mai rapide.

Alți concurență care au mai punctat în cota de piață 5G sunt Xiaomi, Huawei, Oppo, Vivo și ZTE din China. Aceste mărci au reprezentat aproximativ 17% din totalul livrărilor de telefoane 5G, conform Gizmochina. Toate aceste companii împreună au livrat aproximativ 700.000 de telefoane 5G în trimestrul doi și trei din 2019. Deoarece serviciile 5G încep să fie lansat și în China, este de așteptat ca mărcile chineze menționate să înregistreze o creștere substanțială în cota de piață.