Samsung pe primul loc în lume la echipamente pentru rețeaua 5G

1032

Samsung Electronics a depășit rivalul Huawei în cursa pentru echipamentele de rețea de generația a cincea (5G). Pe măsură ce Huawei se confruntă cu un boicot al companiilor globale în contextul intensificării războiului comercial dintre Statele Unite și China, Samsung continuă să-și mărească cota de piață pe piața globală a echipamentelor de rețea de 5G.

Potrivit firmei americane de analiză de piață Dell’Oro, gigantul tehnic coreean a înregistrat o cotă de piață de 37% în trimestru patru din 2018 și primul trimestru al anului 2019. Acest lucru plasează Samsung în fruntea pieței pe cote de venituri pentru cele două trimestre combinate. În aceeași perioadă, Huawei a obținut o cotă de 28%, în timp ce Ericsson avea 27% și Nokia 8%.

În total pe anul 2018 Huawei a ocupat poziția de vârf pe piața globală a echipamentelor de rețea de 5G, cu o cotă de piață de 31%. Tot în 1018, Ericsson avea o cotă de 29%, Nokia avea 23%, în timp ce Samsung o cotă de 6,6%.

Samsung a înregistrat cea mai mare creștere dintre toate companiile

Samsung a înregistrat cea mai mare creștere trimestrială pe segmentul 5G RAN (Radio Access Network) printre furnizorii de top din cadrul pieței globale. Veniturile Samsung au crescut față de trimestrul patru al anului 2018 în primul trimestru al acestui an. Samsung și-a instalat stațiile de bază de radiocomunicații de 5G pe piața sud-coreeană, folosind spectrul de 3,5 GHz. Vă reamintim că în Coreea de Sud au fost comercializate primele servicii de 5G și primul smartphone Samsung Galaxy S10 5G din lume în luna aprilie.

Estimările Dell’Oro sugerează că tehnologia Samsung MIMO (multiple-input, multiple-output) a reprezentat mai mult de 80% din veniturile din 5G, atât în trimestrul IV 2018, cât și în trimestrul I al anului 2019.

Potrivit Samsung, o caracteristică cheie a MIMO-urilor sale este că acestea sunt printre cele mai mici și mai ușoare din industrie. Astfel acestea pot fi ușor instalate în site-urile celulare existente ale operatorului, cu modificări minime, conform Korea Times. Huawei este cu sabia lui Damocles deasupra capului după problemele cu guvernul SUA și autoritățile din alte țări și a crescut puțin ca procente.

Expresia sabia lui Damocles îşi are originea într-o poveste atribuită filosofului roman Cicero. Dionisos, un rege bogat și puternic i-a dat o lecție lui Damocles un lingușitor de la curte. L-a aşezat în locul lui pe tron şi a poruncit să i se acorde toate onorurile regeşti. De tavan, exact deasupra capului lui Damocles, atârna o sabie fără teacă prinsă numai cu un fir de păr din coada unui cal.

Samsung are contracte 5G în SUA, pe listă urmează Japonia

Samsung are, de asemenea, o prezență puternică pe piața echipamentelor de rețea de 5G din SUA. Gigantul tech a încheiat contracte de colaborare în domeniul echipamentelor 5G cu AT & T, Verizon și Sprint. Tot în SUA, Samsung a efectuat operațiuni de testare a rețelei 5G cu T-Mobile, dar nu a mai dezvăluit apoi nimic despre acest lucru.

Gigantul tech vrea să să vândă echipamentele sale 5G și operatorilor japonezi de telefonie mobilă. Vicepreședintele Samsung, Lee Jae-yong, s-a întâlnit recent în Japonia cu directorii executivi ai NTT Docomo și KDDI, pentru a discuta posibila colaborare în domeniul 5G. Japonia vizează comercializarea rețelelor de generație următoare înainte de Jocurile Olimpice de Vară 2020 din Tokyo.

Samsung Electronics susține Jocurile de la Tokyo ca partener mondial al Comitetului Olimpic Internațional. Pe măsură ce Jocurile Olimpice atrag atenția pe plan mondial, acest eveniment servește ca o ocazie ideală pentru Samsung să-și consolideze prezența pe piața mondială.