Samsung printre cele mai inovatoare mărci din 2022 ca durabilitate

284
Samsung printre cele mai inovatoare marci din 2022 ca durabilitate
Sursa foto: via SamMobile.com

Multe companii vorbesc despre climă și durabilitate, dar majoritatea nu sunt dispuse să acționeze concret pentru acestea. Potrivit unui studiu recent realizat de Boston Consulting Group (BCG), doar aproximativ una din cinci companii sunt pregătite să urmeze afirmațiile lor privind clima și sustenabilitatea. Samsung este pe locul șase între aceste companii în privința inovațiilor în durabilitate.

Multe companii spun că sustenabilitatea este prioritatea lor corporativă principală, dar puțini dezvoltă produse, procese și inovații de afaceri pentru a susține modele durabile. Între timp, Samsung a fost clasată printre primele 10 cele mai inovatoare companii din 2022 în ceea ce privește clima și sustenabilitatea.

Samsung lucrează pentru un viitor mai curat

Samsung s-a clasat pe locul 6 din 50 de companii în lista BCG pe 2022 – „Cele mai inovatoare companii”. Primele cinci locuri au fost ocupate de Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet și Tesla. Încă o dată, în acest caz, termenul „inovator” se referă în mod specific la eforturile acestor companii de a-și schimba modelele de afaceri și produsele într-un mod care să susțină clima și sustenabilitatea. Potrivit SamMobile, în top 10 au mai fost Moderna, Huawei, Sony și IBM.

Potrivit studiului BCG, Samsung este una dintre puținele companii care a îmbrățișat principiile de mediu, sociale și de guvernare pentru a-și reduce amprenta de carbon și a crea soluții durabile. Ca exemplu al eforturilor recente ale Samsung, compania a dezvoltat cutii ecologice pentru multe dintre produsele sale și a scos încărcătorul de perete pentru smartphone-uri și tablete, conform reglementărilor Comisiei UE. A extins suportul pentru firmware pentru multe dispozitive și a lansat un program de auto-reparare pentru smartphone-uri Galaxy în SUA.

Boston Consulting Group este o firmă americană de consultanță globală în management. A fost fondată în 1963 și cu sediul în Boston, Massachusetts. Este una dintre cele mai mari trei firme de consultanță în management din lume după venituri.

Mai recent, Samsung a anunțat că dorește să obțină emisii nete de carbon zero până în 2050. Pentru acest lucru compania s-a alăturat inițiativei RE100 pentru a-și atinge obiectivele. Compania dezvoltă soluții pentru a reduce consumul de energie și a maximiza ciclul de viață al produsului. Samsung lucrează, de asemenea, pentru a conserva apa și a reduce poluarea pentru procesele sale de fabricație a semiconductorilor.

Unele dintre cele mai recente flagship-uri Galaxy au componente fabricate din plase de pescuit reciclate și alte materiale post-consum. Toate aceste eforturi combinate și multe altele au permis companiei să se claseze printre cele mai inovatoare companii ale anului.