Samsung va investi peste 5 miliarde USD pentru zero emisii până în 2050

211
Samsung
Sursă foto: Samsung

Samsung Electronics va investi aproximativ 5,02 miliarde de dolari până în 2030, ca parte a inițiativelor de mediu ample care vizează să facă compania neutră în carbon până în 2050. Gigantul tehnologic va cheltui banii pe cercetare și dezvoltare pentru tehnologia care vizează filtrarea gazelor cu efect de seră și captarea dioxidului de carbon generat în timpul producției de cipuri.

Compania vrea să facă acest lucru chiar mai devreme, până în 2030, a declarat Kim Soo-jin, șeful grupului de strategie ESG. De asemenea, intenționează să stimuleze reciclarea resurselor precum litiul și plasticul. „Aceste activități urmează să răspundă în cele din urmă cererii clienților noștri… astfel încât să creștem interesul pentru produsele noastre. Sunt costuri, dar vom încerca să creăm o oportunitate de afaceri”, a spus Kim.

Samsung a declarat că s-a alăturat unui grup de corporații globale dedicate energiei 100% regenerabile, numit RE100. Acest lucru a fost făcut și alte mari corporații tehnologice globale, cum ar fi Apple, TSMC și Intel, ca să amintim doar cele mai importante.

Angajament și investiții Samsung pentru o amprentă de carbon 0

Coreea de Sud urmărește să atingă emisii nete zero până în 2050. Acest lucru este o provocare pentru o țară cu o industrie grea semnificativă, inclusiv construcții navale și oțel, spun analiștii. Țara se bazează pe cărbune și gaz pentru peste 60% din producția de electricitate. În același timp, sursele regenerabile sunt folosite doar pentru 6% din producția sa de electricitate, potrivit datelor oficiale.

Pentru fabricile de cipuri Samsung și alți producători din Coreea de Sud, energia stabilă și accesibilă este cheia competitivității. Totuși, progresele în domeniul energiei regenerabile au fost prea lente pentru a îndeplini aceste criterii până acum, potrivit analiștilor. „Suntem o companie care produce direct… așa că există provocări diverse”, a spus Kim potrivit Reuters.

Reuters este o agenție de știri deținută de Thomson Reuters. A fost fondată de germanul Paul Julius Reuter la Londra în 1851. Reuters are peste 2.500 de jurnaliști și 600 de fotoreporteri în aproximativ 200 de locații din lume.

Afacerile cu cipuri și componente au reprezentat 15,6 milioane sau 90% din cele 17,4 milioane de tone de gaze cu efect de seră emise de Samsung Electronics în 2021. Datele au fost publicate de companie, care a mai spus că afacerile sale cu dispozitive, inclusiv cele mobile, au reprezentat 10% din total.

Reciclarea de deșeuri electronice este avută în vedere de Samsung

Mai mult, afacerea cu cipuri și componente a Samsung a folosit 144 de milioane de tone de apă în 2021. Cifra reprezintă 88% din cele 164 de milioane de tone utilizate de companie. Samsung își propune să mențină apa extrasă din surse la nivelul anului 2021, în timp ce producția de cipuri se extinde.

Pe lângă obiectivele sale de zero emisii nete și apă, Samsung intenționează să crească reciclarea resurselor, cum ar fi litiul și cobaltul, utilizate în dispozitivele Samsung. În prezent, Samsung colectează deșeuri electronice în aproximativ 50 de țări. Scopul companiei este să facă acest lucru în aproximativ 180 de țări până în 2030.

De asemenea, Samsung încearcă să crească partea de plastic reutilizat din dispozitivele sale la 50% până în 2030. Procentul va ajunge la 100% până în 2050, compania stimulând în acest fel producția de cipuri și dispozitive eficiente din punct de vedere energetic.