Samsung Electronics va produce cipuri pentru Google și Cisco

662
Sursa Foto: via gizmochina.com

În timp ce compania taiwaneză TSMC este cel mai mare producător de cipuri din lume, Samsung Electronics lucrează din greu pentru a trece pe primul loc. Acum, conform site-ului GizmoChina, gigantul tehnologic sud-coreean tocmai a primit comenzi de cipuri de la nume grele din domeniu precum Cisco și Google.

Conform sursei sus amintite și a mai multor informații din Coreea de Sud, Samsung a primit un contract Cisco. Tatonările pentru acest contract au avut loc de la începutul anului și este vorba despre proiectarea și fabricarea de cipuri. Acestea vor fi utilizate în rețeaua de telecomunicații de generație următoare a companiei americane Cisco. Informație vine de la o sursă din interiorul Cisco. În mod similar, Samsung a reușit să-și asigure și comenzi de la gigantul motorului de căutare Google.

Samsung produce cipuri pentru Google și Cisco

Samsung va proiecta și produce cipuri care vor fi utilizate pentru senzori care pot monitoriza și urmări mișcările corpului. În general, unitățile care produc aceste cipuri sunt deja pregătite pentru producție, dar aceste cipuri noi vor fi realizate personalizat pentru a oferi caracteristici și tehnologii specifice ambelor firme. Cu alte cuvinte, aceste cipuri noi sunt adaptate special atât pentru Cisco, cât și pentru Google.

Aceasta va face ca Samsung să proiecteze atât cipul, cât și să îl producă în masă. Cisco este cel mai mare producător de echipamente de rețea din lume. Are vânzări care ajung la peste 50 de miliarde de dolari în fiecare an.

Cisco Systems este o companie multinațională americană fondată în 1984 și are sediul în California, SUA. Este liderul mondial în IT și rețele. Cisco Systems se ocupă de proiectarea și realizarea tehnologiilor și serviciilor în domeniul telecomunicațiilor.

În același timp Google are ca obiectiv extinderea liniei IoT și din acest motiv a apelat la Samsung pentru cipuri destinate IoT (Intrenet of Things). Este posibil ca Google să comande suplimentar mai multe cipuri decât era estimat inițial.

Comenzile recent primite de compania sud-coreeană ar putea face ca Samsung să facă un pas mai aproape pentru a deveni cel mai mare producător de microprocesoare din lume.