Acasă Stiri Samsung va ajunge la cea mai mare producție de smartphone-uri în 2021

Samsung va ajunge la cea mai mare producție de smartphone-uri în 2021

Samsung Electronics Co. este de așteptat să rămână cel mai mare producător de smartphone-uri din lume în 2021. Datele estimative pentru acest an au fost făcute publice ieri de compania de cercetare de piață TrebdForece. Compania TrendForce estimează o scădere a cotei Samsung, deoarece alte companii vor crește producția pe fondul cererii de telefoane mobile.

Producția globală de smartphone-uri este prognozată să crească cu 9% față de anul precedent. FrendForce consideră că în 2021 livrările globale vor ajunge la 1,36 miliarde de unități. De asemenea, trackerul de piață a prezis că cererea de înlocuire a dispozitivelor și creșterea pe piețele emergente vor duce la revenirea la normal a pieței smartphone-urilor.

Samsung și Apple vor conduce piața în 2021

Samsung a fost prognozat să producă 267 de milioane de smartphone-uri, sau 19,6% din producția globală, în 2021, au arătat datele TrendForce. Anul trecut, gigantul tehnologic sud-coreean a produs 264 de milioane de smartphone-uri. Prin această cifră gigantul tech a reprezentat 21% din producția mondială de smartphone-uri.

Samsung va fi urmat de Apple Inc., prevăzut să producă 229 de milioane de unități de iPhone în 2021. Este o creștere cu 15% față de anul precedent. Cota de piață globală a companiei Apple în ceea ce privește volumul producției a fost estimată la 16,8%. Este o creștere față de anul trecut când a avut o cotă de 15,9 la sută.

Oppo a fost fondată în 2004 și face parte din concernului chinez BBK Electronics alături de Vivo, OnePlus și Realme. Oppo este compania mamă a OnePlus. Principalele sale linii de produse Oppo includ smartphone-uri, playere Blu-ray și alte dispozitive electronice.

Se aștepta ca Xiaomi Corp. din China să urce cu un loc până pe locul trei, conform The Korea Herald. TrendForce consideră că Xiaomi va produce 198 de milioane de unități în 2021. Este o creștere importantă cu 35,6% față de un anul precedent. Xiaomi va beneficia cel mai mult de problemele Huawei.

Cu toate acestea, compatriotul său chinez Huawei Technologies Co. va scădea în continuare în cota de piață. Producția Huawei va scădea la 45 de milioane de unități în 2021 de la 170 de milioane în 2020. Cauza este restricțiile de export din SUA și scăderii mărcii sale Honor, potrivit TrendForce.

Concurență mare pe piața 5G

În ceea ce privește cota de piață a smartphone-urilor 5G în 2021, Samsung va reprezenta 13% din piață. În 2020 gigantul tech a avut o cotă de piață de 11%. Apple va fi pe primul loc cu o cotă de piață de 35%. Este o creștere față de 31% cu un an mai devreme. Oppo, cu multe componente Samsung în telefoanele sale, se preconizează că va ocupa locul al doilea pe piața smartphone-urilor 5G din acest an cu o cotă de 14%, în creștere față de 9% în 2020.

TrendForce a declarat că producția globală de smartphone-uri 5G pentru 2021 este de așteptat să fie de aproximativ 500 de milioane de unități. Anul trecut a fost de 240 de milioane de unități. Rata de penetrare a smartphone-urilor 5G este prevăzută să ajungă la 37%, în creștere față de 19% în 2020.

Stiri

Noi fotografii cu Samsung Galaxy S21 FE, dar prețul ne face fericiți

În ianuarie Samsung Galaxy S21 FE (Fan Edition) va ajunge în sfârșit pe piață după luni de zile de dus întors. Acum,...

Samsung va lansa televizoarele MicroLED mai mari în 2022

Samsung a lansat în ultimul timp mai multe modele de noi televizoare. Am primit televizoare Neo-QLED, televizoare Lifestyle, dar acum Samsung se...

Ai încredere în smartphone-ul tău? Un nou studiu sugerează că te spionează

La fel ca mulți oameni, probabil că purtați telefonul mobil în buzunar în orice moment. Poate chiar te-ai îndrăgostit de dispozitivul tău,...

Windows Wallpaper Engine este disponibil și pentru telefoanele Samsung

Există o mulțime de imagini de fundal animate distractive pentru Android și majoritatea telefoanelor Samsung chiar vin cu câteva preinstalate. Dar dacă...

Livrările de telefoane pliabile au crescut în Q3 2021 datorită Samsung

Piața smartphone-urilor pliabile pare să fi explodat în trimestrul trei din 2021. Este chiar perioada în care Samsung a lansat noile telefoane...

Snapdragon 8 Gen 1 lansat, performanțe mai bune și AI îmbunătățit

Qualcomm a anunțat un nou procesor emblematic pentru smartphone-uri: Snapdragon 8 Gen 1. Procesorul a fost lansat la Snapdragon Tech, summit-ul anual...

Samsung Galaxy A23 va fi lansat în 2022, primele specificații

În ultimul timp, puțin câte puțin, am aflat multe despre seria Samsung Galaxy A din 2022. Știm și am scris despre Galaxy...