Samsung Electronics pare să profite de problemele Huawei

845

Am scris recent despre problemele avute de Huawei în mai multe țări pe fondul acuzațiilor de spionaj. Revenim acum cu noi informații. Huawei a avut o perioadă dificilă în Statele Unite și acum aceasta sa acutizat. După SUA și alte țări occidentale au preocupări crescânde privind riscurile de securitate națională asociate cu echipamentele Huawei de rețea. Samsung poate profita de acest lucru.

Guvernul american a devenit din ce în ce mai vocal în criticile sale față de compania chineză și a cerut instituțiilor și companiilor să nu mai colaboreze cu Huawei. Statele Unite și aliații săi vor să interzică companiei Huawei să participe la construirea rețelelor 5G. SUA are dovezi și suspectează că echipamentele oferite de chinezi ar putea oferi informații confidențiale Chinei.

Un studiu realizat recent de Reuters spune că Samsung, care este un concurent direct al Huawei în multe dintre afacerile sale, vede în această dispută o oportunitate. În această situație gigantul tech dorește să profite de problemele companiei Huawei pentru a-și dezvolta și mai mult rețelele de telefonie mobilă, în special cele de 5G. Ca parte a acestei conjuncturi, gigantul coreean a prezentat managerilor și angajaților de la divizia sa de telefonie mobilă noi echipamente de rețea.

Orange Franța trece de la echipamente Huawei la cele produse de Samsung

Se pare că potențialii clienți iau act de eforturile Samsung, deoarece compania încearcă să se poziționeze ca un jucător dominant în domeniul echipamentelor de rețea de 5G. Printre cei impresionați de tehnologiile Samsung pe piața 5G se numără și directorul general al companiei franceze Orange, spune Reuters. Compania franceză, în prezent unul dintre clienții Huawei, va efectua în acest an teste de 5G cu echipament Samsung.

Orange SA a fost fondată în 28 aprilie 1994. Este un operator de telecomunicații mobile și o subsidiară a grupului France Telecom. Este al patrulea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Europa după Vodafone, Telefónica și VEON. Are peste 263 milioane de clienți în întreaga lume.

Vrem să profităm de oportunitățile din piață apărute într-un moment în care Huawei face obiectul unor probleme de securitate„. A declarat un oficial al companiei Samsung pentru Reuters, conform SamMobile. Momentan Samsung se confruntă cu o scădere a veniturilor din telefoane și o creștere incertă în afacerile sale cu semiconductori. Samsung intenționează să investească 22 miliarde de dolari în 5G, în inteligență artificială și în alte domenii în următorii trei ani.

Samsung deține în prezent doar puțin peste 3% din piața infrastructurii telecomunicațiilor, în timp ce cota Huawei este de aproape 28%. Deși compania sud-coreeană furnizează echipamente pentru mulți operatori, nu este singurul furnizor. Samsung lucrează deja cu AT & T, Verizon și Sprint în SUA pentru rețelele 5G. Momentan nu este sigur că va fi furnizorul principal de echipamente de rețea 5G pentru acești operatori.

Samsung va angaja aproximativ 1.500 de ingineri de software pentru rețele 5G

Succesul major al Samsung în 5G ar putea veni din India. Acolo, gigantul tech se află în discuții înaintate cu Reliance Jio pentru a-i actualiza rețeaua la 5G. Samsung este deja un furnizor-cheie al rețelei 4G pentru Reliance Jio. În acest fel orice upgrade de 5G de la operatorul indian Reliance Jio va fi în favoarea lui Samsung.

Cel mai mare obstacol pentru Samsung pare a fi lipsa de ingineri de software. Analiștii citați de Reuters cred ca gigantul coreean va angaja 1.000 – 1.500 de specialiști pentru 5G în acest an. Compania a cerut guvernului sud-coreean să o ajute la angajarea unor ingineri pentru 5G. Cererea a fost făcută în luna ianuarie când premierul țării, Lee Nak-Yeon, a vizitat compania Samsung.