Compania Samsung a lansat programul Self Repair

254
Compania Samsung a lansat programul Self Repair
Sursa foto: phonearena.com

Știm cu toții că facturile de reparații telefonice nu sunt ieftine. În funcție de dispozitivul dvs., înlocuirea ecranului pe care tocmai l-ați spart ar putea fi una scumpă și, uneori, este mai bine să cumpărați un telefon nou decât să îl reparați pe cel stricat. Cu toate acestea, aceia dintre noi care știu câte ceva despre reparațiile telefoanelor și nu se tem să folosească o șurubelniță pe telefonul Samsung preferat, pot acum să facă singuri reparațiile și să economisească niște bani în acest proces. În colaborare cu experții în reparații de la iFixit, Samsung tocmai și-a lansat programul de auto-reparare Self Repair.

Samsung Self Repair vă permite să comandați piese pentru anumite dispozitive Samsung și să efectuați singur reparațiile. În prezent, programul este disponibil doar în Statele Unite, dar sunt informații că va fi lansat în mai multe țări. Momentan „dispozitivele Samsung selectate” sunt doar Samsung Galaxy S20, seria Galaxy S21 și Samsung Galaxy Tab S7+. Cu toate acestea, Samsung plănuiește să extindă Self Repair – auto reparare la mai multe dispozitive, așa că vom vedea mai multe telefoane și tablete Galaxy în program în viitorul apropiat.

Samsung Self Repair în colaborare cu iFixit

Pentru dispozitivele acceptate puteți comanda un nou ecran; un nou port de încărcare; o nouă sticlă din spate; și o nouă baterie. Dacă nu aveți instrumentele necesare, nu vă faceți griji, sunt incluse în trusa de reparații. Pe site-ul iFixit, puteți găsi ghiduri despre cum să efectuați singur reparațiile, făcând procesul de auto-reparare mai puțin stresant. Potrivit PhoneArena, când terminați cu reparațiile, puteți trimite piesele defecte înapoi la Samsung pentru reciclare.

Pentru a începe reparația trebuie să accesați pagina de auto-reparare de pe site-ul iFixit și selectați dispozitivul dvs. Apoi, trebuie doar să alegeți kitul de reparații dorit și să îl comandați. De exemplu, un port de încărcare USB-C pentru Samsung Galaxy S20, seria Galaxy S21 și Galaxy Tab S7+ costă 66,99$. Prețurile celorlalte piese, cum ar fi ecranele și bateriile, depind de modelul dispozitivului. Telefonul cel mai ieftin de reparat este modelul de bază Galaxy S21. Pentru acesta un kit de capac din spate costă 66,99$ și unul de ecran și baterie 167,99 de dolari. Prețurile sunt în dolari, deoarece doar în SUA a fost lansat programul Self Repair.

În SUA bancnota de 5$ mai este numită și Lincoln, după Abraham Lincoln care apare pe bancnotă. Cea de 50$ este uneori numită Grant, după președintele Ulysses S. Grant, cea de 100$ este numită și Benji, Ben sau Franklin, referindu-se la portretul lui Benjamin Franklin.

Cu toate acestea, dacă aveți un Galaxy S20, Galaxy S21 sau Tab S7+ stricat și nu doriți să pierdeți timp și bani pe reparații, puteți cumpăra unul nou. Evenimentul Samsung Unpacked este programat pentru 10 august. Aici gigantul tehnologic coreean va lansa cea mai recentă generație de telefoane pliabile, Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 și cea mai nouă serie de ceasuri inteligente, Galaxy Watch 5 și Watch 5 Pro.