Televizorul Samsung QLED 8K Y21 cu procesor MediaTek și Wi-Fi 6E

578
Televizorul Samsung QLED 8K cu procesor MediaTek si WiFi 6E
Sursa Foto: via notebookcheck.net

Samsung și MediaTek se laudă cu primul televizor QLED 8K din lume, cu Wi-Fi 6E. Totuși cei doi producători nu au publicat nici măcar o imagine sau două cu televizorul în toată splendoarea sa. În mod surprinzător, sau nu, nu a fost furnizată nicio fereastră de lansare și nici alte detalii în acest sens.

Printr-un comunicat de presă, compania taiwaneză MediaTek a anunțat că televizorul inteligent Samsung QLED 8K Y21 va fi alimentat de procesorul MediaTek MT7921AU. Acesta are conectivitate Wi-Fi 6E integrată. În comparație cu Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E utilizează Bluetooth 5.2 și banda de 6GHz pentru rate de transfer mai rapide și o latență mai mică. Credem că lățimea de bandă suplimentară va fi utilă atunci când transmiteți conținut la rezoluții mai mari de 4K.

Televizor Samsung QLED 8K Y21 cu Wi-Fi 6E

În afară de asta, anunțul Samsung și Mediatek este unul care generează mai multe întrebări decât răspunsuri. Încă nu știm când va fi lansat televizorul Samsung QLED 8K Y21, conform Notebookcheck. Nu știm nici dacă procesorul MediaTek MT7921AU va putea transmite conținut nativ de 8K la 60 FPS sau mai mare. Și, nu în ultimul rând, nu știm nici cum va arăta noul televizor.

Este mai mult decât probabil ca MediaTek să încerce pur și simplu să își asocieze numele cu produsele Samsung de ultimă generație și să stimuleze percepția publicului în acest proces. Televizoarele inteligente existente de la Samsung, precum NEO QLED, au și ele procesoare MediaTek. Cu toate acestea, va trece ceva timp până vom putea pune mâna pe afișaje 8K în lumea reală la prețuri rezonabile.

Wi-Fi sau Wireless Fidelity este numele scurt pentru Wireless Fidelity. Numele Wi-Fi se scrie întotdeauna despărțit de o liniuță. Denumirea Wi-Fi, utilizată comercial din august 1999, a fost inventată de firma de consultanță Interbrand.

Dar ce aduce diferit Wi-Fi 6E? Wi-Fi 6E este următoarea generație de standard Wi-Fi, urmând după Wi-Fi 6. Spre deosebire de Wi-Fi 6 care funcționează pe benzile radio de 2,4GHz și 5GHz, Wi-Fi 6E (E înseamnă Extended) funcționează și pe banda de 6GHz. În general, acest lucru ajută la minimizarea congestiei rețelei, care ar putea fi utilă în zone cu rețele diferite. Wi-Fi 6E are mai multe benzi wireless pentru funcționarea pe frecvența de 6GHz, care variază între 5,925GHz și 7,255GHz. Acest lucru are ca rezultat viteze mai mari și conectivitate perfectă pentru AR / VR, streaming 8K și multe altele.