Primul televizor Samsung Quantum Dot TV vine în această primăvară

437
Primul Samsung Quantum Dot TV vine in aceasta rimavara
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Primul prototip Quantum Dot TV de la Samsung Display va fi livrat către Samsung Electronics la sfârșitul primăverii. Informația a fost făcută publică de surse din Coreea de Sud care au citat persoane din anturajul Samsung. Denumită QD-OLED, tehnologia care se află la baza Samsung Quantum Dot TV nu a fost încă implementată într-un dispozitiv la nivel de consumator. Această stare de fapt nu rezultă neapărat din limitări tehnice.

Samsung prin subsidiara sa Samsung Display a lucrat de ceva timp la viitorul televizoarelor. În ultimul timp au decis să meargă pe ideea de a folosi ecrane QD-OLED (Quantum Dot – Organic Light-Emitting Diode). Samsung Display a mai urmărit o alternativă la QD-OLED, așa-numitele soluții QNED – (Quantum Nano-Emitting Diode) sau „diode cuantice cu emisii nano”. Conform Universmartphone, a fost aleasă varianta QD-OLED pentru televizoarele Samsung Quantum Dot TV.

Primul televizor Samsung Quantum Dot TV vine în acest an

Sigur se pune întrebarea: ce mai este și acest… și mai cum? Probabil este un răspuns de chimie atomică moleculară, dacă există așa ceva. Chiar nu suntem siguri de răspuns și nu facem lecții de chimie. Probabil Samsung va da mai multe detalii în perioada următoare. Ceea se trebuie să știm și este important, Samsung Electronics este programat să primească prototipul final al acestui televizor QD-OLED pentru testarea tehnică și evaluarea pieței în luna iunie, așa cum susțin acum surse sud-coreene. Probabil acest Samsung Quantum Dot TV va fi următoarea generație de televizoare Samsung pe care le vom vedea pe piață.

În ciuda coșmarului logistic din 2020, acum calendarul pentru lansarea potențială a primelor televizoare Samsung QD-OLED se potrivește perfect cu proiecțiile inițiale ale vizionarilor Samsung de anul trecut. Acest lucru nu înseamnă că vom vedea neapărat televizoare inteligente Samsung Quantum Dot în Q3 2021. Dar acest pas, cu testare prealabilă, cu siguranță îl duce mai aproape de realitate.

Primele televizoare color vândute în comerț în 1954, au costat între 1.100 și 1.300 dolari. Aceste prețuri sunt echivalentul a aproximativ 12.500 – 13.000 de dolari în 2021. Primul televizor color experimental realizat în 1928 a costat aproximativ 2.500 USD!

Samsung Display, la rândul său, se concentrează în prezent pe perfecționarea proceselor sale de fabricație și ridicarea randamentelor. Capacitatea liniei sale de fabricație pilot Q1 – situată în Asan, Coreea de Sud – este în prezent de aproximativ 30.000 de ecrane pe lună. Între timp, producția de LCD continuă, la un deceniu de la apogeul ecranelor sale cu plasmă. Sigur Samsung nu va lăsa garda jos, fiind de 15 ani numărul unu pe piața globală a televizoarelor.