Aplicația Samsung Quick Measure bazată pe AR pentru Galaxy S10 5G

1043

Realitatea augmentată AR poate servi multor scopuri: vă poate ajuta să găsiți mai ușor un obiectiv, casa sau să vă transpuneți în lumea lui Harry Potter. O altă utilizare pentru AR este de a măsura obiectele din jurul dvs. prin simpla orientare a telefonului către ele. Samsung a lansat o astfel de aplicație – Quick Measure pentru Galaxy S10 5G.

Google a dezvoltat deja o aplicație de măsurare bazată pe AR, care trebuie să detecteze suprafețe plane pentru a estima dimensiunea lor. În timp ce conceptul Google este atrăgător, software-ul este aproximativ și, deseori, nu reușește să identifice obiectele pe care doriți să le măsurați. Ca de obicei, Samsung a vrut să-și construiască aplicația proprie, ce pare să fie mai exactă decât cea a companiei Google.

Quick Measure pentru Galaxy S10 5G utilizează un senzor ToF

Acest lucru are sens, totuși, deoarece aplicația gigantului high-tech sud-coreean utilizează un senzor Time of Flight (ToF) pentru a calcula dimensiunile obiectelor vizate. Singurul dezavantaj aici este că din toate telefoanele Samsung actuale, numai Galaxy S10 5G are un astfel de senzor. În acest fel această aplicație Quick Measure este exclusiv pentru acest smartphone, cel puțin pentru moment.

Pe lângă calcularea mărimii unui obiect, Samsung Quick Measure poate, de asemenea, să evalueze suprafața, lungimea, adâncimea și distanța la care vă aflați de respectivul obiect. Aceste caracteristici îl face mult mai capabil decât software-ul dezvoltat de compania Google, conform site-ului AndroidPolice. Aplicația poate detecta automat obiectele și vă poate oferi  măsurătorile atunci când le urmărește și vă permite, de asemenea, să trasați manual linii între două puncte pentru a calcula distanța dintre ele. În cele din urmă, puteți schimba rapid între centimetri și țoli cu un comutator, economisind timpul pierdut prin căutarea unui convertor pentru unitățile de măsură.

Senzorii TOF – Time of Flight sau timpul de zbor. Luminează fața sau obiectul și apoi măsoară durata de timp necesară pentru ca lumina să revenă la senzor. Folosind aceste informații, senzorii pot măsura adâncimea și pot crea o hartă 3D a unui mediu, obiect sau a unei fețe.

Așteptăm Quick Measure și pe alte smartphone-uri Samsung

În timp ce am văzut aplicația Google pare a fi ceva care să fie acolo, din cauza lipsei de precizie. Samsung Quick Measure pare să fie mult mai precisă. Putem avea încredere în Quick Measure deoarece măsurătorile vor fi destul de precise datorită senzorului de adâncime ToF. Din nefericire, deoarece numai modelul Samsung Galaxy S10 5G are un astfel de senzor, vom reuși mai greu să vedem cum funcționează aplicația Quick Measure. Acest smartphone este momentan disponibil doar în Coreea de Sud și peste puțin timp și în Statele Unite.

Cel puțin momentan Samsung nu permite altor dispozitive să ruleze aplicația, deși eventual cu dimensiuni mai puțin precise. Sperăm că gigantul tech va adapta și implementa această aplicație Quick Measure și fără senzorul ToF pe viitoarele smartohone-uri.