Samsung își bate joc de reclama controversată Apple iPad Pro

100
Samsung si reclama Apple
Sursă foto: PhonAndroid

Recent Apple a lansat noile tablete iPad Pro, cu ecrane OLED și foarte puternice. Cu această ocazie compania americană a lansat un videoclip de marketing foarte controversat, care a fost apoi retras. Ce a urmat era oarecum previzibil. Samsung a lansat o nouă reclamă pentru tabletele sale Galaxy Tab 9, în care Apple a fost persiflat. Reclama Samsung face o referire subtilă la publicitatea celui mai recent iPad care a stârnit controverse considerabile pe rețelele de socializare.

“Nu am zdrobi niciodată creativitatea”, spune Samsung și mesajul este foarte clar. Dacă nu știți ce s-a întâmplat anterior, iată un scurt rezumat. Cu ocazia prezentării celui mai recent iPad cu noul cip M4, Apple a lansat o reclamă foarte controversată, retrasă apoi la reacția negative de pe rețelele sociale.

Videoclipul Apple arată o presă hidraulică care zdrobește lejer instrumente muzicale, unelte de pictură și alte materiale artistice. Când presa revine, Apple dezvăluie un iPad nou-nouț. Mesaj oficial: toate instrumentele tale artistice sunt în iPad-ul tău. Mesaj înțeles de utilizatorii de internet ca: dacă ceva contează pentru creativitate, cumpărați doar un iPad. Reacția pe toate rețelele social-media a fost vehementă la adresa clipul Apple, potrivit PhonAndroid.

Oportunitatea a fost mult prea bună pentru ca Samsung să-și bată joc de rivalul său de lungă durată. Într-adevăr, Samsung, de câte ori are ocazia, difuzează spoturi publicitare mai mult sau mai puțin incriminatoare pentru Apple. Fie că este vorba de absența unui smartphone pliabil sau de alarme care refuză să se oprească.

Primul logo Apple a fost un desen în stil baroc care îl înfățișează pe Isaac Newton stând sub un măr. A fost înlocuită de „Apple curcubeu”, un măr în culorile curcubeului cu o mușcătură din el. Din 1998, logo-ul este într-o singură culoare.

Acum Samsung a publicat un videoclip în care vedem o tânără plimbându-se prin moloz. Apoi ridică o chitară aproape complet spartă și începe să cânte o melodie. Desigur, Galaxy Tab S9 Ultra de încredere este acolo pentru a-i arăta notele muzicale. „Creativitatea nu poate fi zdrobită”, conchide Samsung. Mesajul este clar: tu ești artistul, iar tableta ta este acolo pentru a te ajuta.

Este o modalitate inteligentă să-ți bați joc de anunțul Apple, dar o reclamă făcut cu mult gust. Nu știm unde a găsit Samsung o chitară într-o stare atât de proastă. Se pare că a stricat una doar pentru a realiza acest videoclip. Anunțul reamintește, de asemenea, pe scurt că seria Galaxy Tab S9 are acum „Galaxy AI”, o suită de funcții Galaxy AI care a sosit de tablete în urmă cu puțin timp.