Samsung Display va renunța complet la ecranele LCD TV din iunie

244
Samsung Display va renunta complet la ecranele LCD TV din iunie
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Display, filiala producătoare de display-uri a Samsung Electronics, este pe cale să-și închidă complet afacerea neprofitabilă cu ecrane cu cristale lichide pentru televizoare în iunie, după peste 30 de ani de funcționare. Ecranele LCD TV sunt considerate de calitate inferioară în comparație cu cele care utilizează componente de ultimă generație, cum ar fi panouri organice cu diode emițătoare de lumină și panouri de afișare cu puncte cuantice.

Samsung Display va înceta furnizarea de panouri LCD în iunie”. A declarat ieri un purtător de cuvânt al companiei, care furnizează panouri gigantului de electronice de larg consum. Compania își produce aceste ecrane considerate de calitate inferioară în Asan, Coreea de Sud.

Mișcarea așteptată de mai de mult a venit pe măsură ce prețurile ecranelor TV LCD au fost într-o scădere constantă. Acest lucru a dus la pierderi mai mari pentru Samsung Display, conform The Korea Herald. În același timp companiile concurente din China și-au sporit dominația în domeniu prin subvenții de stat și scutiri de taxe.

Samsung Display renunță la ecranele LCD TV

Potrivit companiei de cercetare de piață Omdia, prețurile ecranelor LCD de 43 de inch (109,22 centimetri) au scăzut cu 46% din septembrie 2021 până în mai anul acesta. În același timp cele ale panourilor de 55 și 65 inch au scăzut ambele cu 34% în perioada menționată. Acesta marchează sfârșitul afacerii de trei decenii a Samsung cu panouri LCD TV.

Cândva cel mai mare furnizor de panouri LCD TV din lume, cota de piață a Samsung Display a scăzut treptat de la 22% în 2014 la aproximativ 2% în acest an. Samsung Display a încercat să părăsească afacerea înainte de 2021. Nu a făcut acest lucru din cauza lipsei de furnizori de ecrane LCD pentru Samsung Electronics. Samsung Display și-a cedat, în aprilie 2021, afacerea cu ecrane LCD din Suzhou, China, rivalului său China Star Optoelectronics Technology, companie deținută de TCL.

China Star Optoelectronics Technology a fost înființată în noiembrie 2009 și are sediul în Shenzhen. Este al doilea-lea cel mai mare furnizor de ecrane TFT-LCD din China și al cincilea-lea la nivel global în privința cotei de piață.

Vicepreședinte executiv al Samsung Display, a confirmat ieșirea companiei din activitatea de televizoare LCD în cursul acestui an, într-o declarație din primul trimestru din aprilie. Samsung încearcă să se orienteze către tehnologiile de afișare cu puncte cuantice (QD) pentru ecranele de televizoare. Samsung va folosi în continuare și ecrane cu diode emițătoare de lumină cu puncte cuantice (QLED) sau QD-OLED.

Samsung Display este cel mai mare furnizor mondial de ecrane pentru dispozitive mobile și computere personale. Profitul operațional al Samsung Display a crescut de trei ori în primul trimestru din acest an. A ajuns până la ~878,5 milioane USD, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent.