Samsung renunță la litera „Z” de pe dispozitivele pliabile, cauza: Rusia

268
Samsung renunta la litera „Z”
Sursa Foto: androidpolice.com

Companiei Samsung îi place să marcheze seriile sale cu litere din alfabet. După lansarea modelelor pliabile compania și-a denumit nouă serie Galaxy Z. Această serie cu litera „Z” a devenit umbrela Samsung pentru fiecare telefon care se pliază, la fel cum Galaxy S desemnează flagship-uri, iar Galaxy A semnalează prezența dispozitivelor de buget/gamă medie.

Până acum Samsung a lansat mai multe serii în care literele alfabetului au fost alocate pentru a desemna game diferite. Am avut litera ”J”, litera ”E”, ”W” sau ”R”. Vedeți pe❤️Samsung ce reprezintă literele care apar în denumirile telefoanelor! Acum, în 2022, totuși, litera „Z” a căpătat un înțeles puțin nou și ignobil. Samsung pare să retragă acum litera Z de la brandul pliabil Galaxy Z. Foarte probabil Samsung face acest lucru datorită asocierii literei Z cu recenta agresiune militară a Rusiei.

Samsung vrea să renunțe la litera „Z” din seria de telefoane pliabile

În anumite regiuni est-europene, cum ar fi Estonia și Letonia, Samsung își vinde acum cele mai noi telefoane pliabile, ca Galaxy Fold 3 și Galaxy Flip 3. Cel puțin aici nu apare în numele celor două telefoane litera „Z”, conform AndroidPolice.

Chiar și noile cutii de vânzare pentru Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 din acest țări sunt tipărite fără litera „Z”. Schimbarea de branding are loc doar în anumite țări europene. Cu toate acestea, compania poate aduce schimbări în fiecare parte a lumii, nu doar în Europa. În momentul scrieri acestui articol, dispozitivele sunt încă vândute ca Z Fold 3 și Z Flip 3 pe majoritatea piețelor occidentale. Acest lucru se întâmplă în SUA, Asia și America Latină, deci nu este încă o schimbare globală. Nu ar trebui să fim surprinși dacă Samsung va extinde acest lucru la nivel global.

Litera Z a făcut parte din prima formă a alfabetului latin. În România și Moldova numele literei este zet, reflectându-i derivarea de la litera grecească zeta. Se mai pronunță zet în limba olandeză, indoneziană, poloneză și cehă.

Momentan Samsung nu a dat nicio declarație cu privire la această schimbare. Litera „Z” este tipărită pe unitățile militare ruse în timpul invaziei în curs a Ucrainei. Probabil scopul este de a-i ajuta pe ruși să se distingă de unitățile ucrainene. Acest marcaj a evoluat într-un simbol de propagandă pro-invazie folosit atât de Kremlin și de simpatizanții ruși.

Samsung se numără printre companiile care s-au retras din activitatea sa din Rusia ca urmare a războiului din Ucraina. În prezent, compania nu vinde niciunul dintre produsele sale în Rusia. Deci, are sens dacă Samsung vrea să se distanțeze de simbolurile care sunt legate de sentimentul pro-război.