Samsung Electronics, rezultate slabe în trimestrul patru 2018

768

Samsung Electronics a anunțat rezultatele pentru al patrulea trimestru al anului 2018. Gigantul high-tech nu are motive de bucurie, a înregistrat o scădere cu 38% a vânzărilor. Nu sunt bune deloc, sunt sub așteptări. Cu toate acestea, Samsung s-a așteptat la rezultate mai slabe. Samsung are, în general, rezultate mai bune în al doilea și al treilea trimestru din an, potrivit PhonAndroid.

Într-un comunicat de presă, Samsung a anunțat că a generat un profit operațional de 10,8 trilioane de won, în scădere cu 10% față de trimestrul precedent, dar și față de aceeași perioadă din anul 2017. Aceeași poveste și la vânzări, în scădere cu 38% față de trimestrul III 2018, și 28% față de aceeași perioadă din 2017. Este pentru prima dată în ultimii doi ani când Samsung înregistrează o astfel de scădere bruscă.

Pe piața smartphone-urilor Samsung a pierdut teren față de Huawei

Chiar dacă rămâne lider mondial pe piața smartphone-urilor, Samsung a pierdut recent teren față de Huawei. Potrivit ultimelor date publicate de IDC și Strategy Analytics, Samsung are încă mai mult de 20% din cota de piață la smartphone-uri. Cu toate acestea, vânzările slabe ale modelelor Galaxy S9 și lansarea târzie pe piață al lui Galaxy Note 9 au dus la o scădere a vânzărilor de smartphone-uri premium. Aceeași poveste și pe segmentul mijlociu, care suferă din cauza concurenței brandurilor chinezești.

International Data Corporation – IDC, este una dintre cele mai importante companii de cercetare și consultanță financiară. A fost înființată în anul 1964 și are sediul în Framingham, Massachusetts, Statele Unite. IDC are mai mult de 1.000 de analiști în peste 110 de țări la nivel mondial și operează pe toate piețele importante din întreaga lume.

Huawei vrea să profite de acest declin al vânzărilor Samsung. După ce a trecut de Apple în 2018, Huawei vrea să profite de vânzările mai slabe și să detroneze pe Samsung în 2019. Pentru a rămâne numărul unu mondial Samsung se bazează pe seria Galaxy S10, foarte diferită de predecesorii săi și pe Galaxy Fold. De asemenea, Samsung a decis să vină în gama mid-range cu inovații rezervate anterior pentru produsele high-end. Baterii mult mai mari, camere foto triple / cvadruple sau scaner de amprente sub ecran.

Divizia de telefonie mobilă a Samsung nu este singura care se preocupă de această tendință descendentă. Analiștii indică, de asemenea, scăderea cererii pentru cip-uri de memorie DRAM, anticipată de câteva luni de către companie. În acest sens, situația privind memoriile este posibil să nu se îmbunătățească în 2019.