Samsung Rollable Flex – un telefon rulabil posibil în 2025

217
Samsung Rollable Flex
Sursa foto: via androidheadlines.com

Compania Samsung a avut de mai mult timp în vedere, dincolo de telefoanele pliabile, și unul rulabil. Se pare că Samsung plănuiește să lanseze un smartphone rulabil în 2025. Dispozitivul va veni cu o cameră sub afișaj și va avea un design fără rame. Noul telefon rulabil al companiei coreene nu are momentan un nume, dar îl vom numi Samsung Rollable Flex.

Informația, via AndroidHeadlines, a fost publicată de @Tech_Reve, un expert al industriei mobile. După mai multe telefoane pliabile, culminând cu Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, pentru Samsung următorul pas va fi telefoanele rulabile sau glisante. Pare a fi o evoluție normală pentru Samsung în materie de smartphone-uri. Mai multe companii explorează și ele acest design, câteva prezentând public prototipuri și dispozitive concept.

Samsung Rollable Flex cu ecran produs de Samsung Display

Samsung s-a jucat cu idea de telefon rulabil de mai multe ori în ultimii ani. Compania a primit mai multe brevete de telefoane rulabile și glisante. Între timp Samsung Display, a dezvăluit mai multe tipuri de ecran OLED care pot fi rulate atunci când nu sunt utilizate. În luna mai a acestui an, compania a prezentat o astfel de soluție la SID Display Week 2023.

Denumit Rollable Flex, de aici și numele de Samsung Rollable Flex, acest ecran OLED măsoară 254,4 mm în lungime când este extins. Dar dacă doriți să-l rulați, întregul ecran se poate ascunde într-un pachet de 49 mm. Aceasta este o scalabilitate de 5X a ecranului. În acest fel problema portabilității dispozitivelor cu ecran mare este rezolvată. Telefoanele inteligente pliabile actuale oferă o scalabilitate de 3X sau chiar mai mică.

Samsung Display are șapte unități de producție și cinci sucursale de vânzări în întreaga lume. Subsidiara Samsung avea 21.930 de angajați în mai 2023. Samsung Electronics avea 267.937 de angajați în întreaga lume în iunie 2023.

Desigur, Samsung Display nu a vorbit despre disponibilitatea comercială a Rollable Flex ca smartphone. Asta nu face parte din atribuțiile sale. Divizia de telefonie mobilă Samsung numită MX sau Mobile Experience) se ocupă de asta. Cu toate acestea, a fost doar o chestiune de timp până când cele două subsidiare Samsung să se reunească și să lucreze la un produs reală. Și par să aibă ceva în pregătire.

Potrivit noului zvon, Samsung va începe producția în masă a smartphone-ului său rulabil de prima generație în 2025. Momentan nu avem o cronologie mai precisă, dar dispozitivul poate ajunge alături de Fold 7 și Flip 7, undeva în august 2025. Dar, Samsung ar putea decide altceva, o lansare separată a lui Samsung Rollable Flex mai devreme sau mai târziu.