Samsung S-Foldable – un nou ecran pentru viitoarele dispozitive pliabile

481
Afisaj Samsung S Foldable pentru viitoarele smartphone pliabile
Sursa Foto: letsgodigital.org

În acest an sunt așteptate mai multe smartphone-uri pliabile Samsung. Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 vor fi introduse probabil simultan, ambele modele sunt așteptate în vara aceasta. În plus, Samsung pare să lucreze la un format de tabletă pliabilă foarte mare, cu două balamale. Acest model este numit Samsung Galaxy Tab Z Fold. Acum Samsung Display a brevetat marca Samsung S-Foldable, indicând un nou tip de ecran flexibil. Posibil menit pentru un Galaxy Tab Z Fold.

Încă nu se știe când va fi lansată tableta Galaxy Tab Z Fold. Unii cred că Samsung pariază pe o lansare în 2021, în timp ce alții cred că ar trebui să avem răbdare până la începutul anului 2022. Oricum, acum avem mai multe informații despre afișajul pe care Samsung dorește să îl folosească pentru acest dispozitiv.

Afișaj pliabil Samsung S-Foldable

La 28 aprilie 2021, Samsung Display a depus o cererea pentru o marcă la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO) și la Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală (KIPO) pentru numele „S-Foldable”. Aplicația este încadrată în clasă 9, cu următoarea descriere: „Panouri de afișare; Display pentru smartphone-uri; Afișaje LCD cu ecran mare; Afișaje flexibile cu ecran plat pentru computere. Pare destul de explicit la ce va fi folosit acest ecran Samsung S-Foldable.

Pe baza numelui și a descrierii, este posibil ca acesta să fie un nou tip de ecran pliabil. Această linie de gândire este confirmată de cererea depusă de divizia de afișare a companiei; Samsung Display și nu de Samsung Electronics. Eventual „S” se referă la modul în care afișajul se pliază, potrivit LetsGoDigital. De-a lungul timpului, Samsung a patentat diferite tipuri de dispozitive pliabile. Unele dintre ele sunt pliabile și au două balamale, prin care afișajul flexibil poate fi pliat în formă de zig-zag.

Samsung Display este lider global pe piața ecranelor, cu tehnologii și produse OLED și LCD. Are șapte unități de producție și cinci filiale de vânzări la nivel mondial. Compania este specializată în afișaje de înaltă calitate în domeniul mobil, IT și utilizare industrială.

Recent, Samsung Electronics a solicitat încă două mărci comerciale care par a fi legate de rezistența cadrului lateral. Denumirile „Armor Frame ” și „Pro Shield” indică faptul că Samsung intenționează să consolideze cadrul modelelor sale pliabile, pentru a face dispozitivele mai rezistente. Această tehnologie poate fi utilizată pentru prima dată pe Samsung Galaxy Z Fold 3.

Ofensivă Samsung în domeniul pliabil

Încă nu se știe când va fi anunțată tableta Samsung Galaxy Tab Z Fold. Luna trecută, ziarul de afaceri Nikkei Asia a scris că Samsung intenționează să lanseze un telefon pliabil cu ecran dublu pliabil anul acesta – în ciuda penuriei persistente de cipuri. Cu toate acestea, sunt informații că acest model Z Fold nu va fi lansat decât în ​​Q1 2022. Indiferent, Samsung pare să dorească să își extindă în continuare avantajul în domeniul smartphone-urilor pliabile.

Scriem de multe ori despre cererile de brevete depuse de Samsung. Posibil ca unele dintre acestea să nu vadă niciodată lumina zilei. Dar vrem ca cititorii noștri să vadă ce gândește Samsung pentru viitor. Multe din lucrurile pe care le vedem astăzi în cele mai performante telefoane Samsung au fost cândva în stadiul de brevet. Așa că măcar să avem o idee la ce ne rezervă Samsung în viitor.

Acum, din ce în ce mai mulți producători chinezi anunță un telefon pliabil, precum Huawei Mate X2 și Xiaomi Mi Mix Fold. Samsung pare să dorească să extindă numărul de modele pliabile, pentru a oferi ceva pentru toată lumea. Galaxy Z Fold 3 este de așteptat să fie primul smartphone pliabil care acceptă S Pen, iar acest stilou va fi probabil utilizat și pentru Samsung Galaxy Tab Z Fold Tab, cu ecran evident mai mare. În perioada următoare sperăm la mai multe informații despre acest nou smartphone / tabletă pliabil, posibil cu ecran Samsung S-Foldable.

SURSĂLetsgoDigital