Începând din 2027 Samsung SDI va produce baterii cu stare solidă

113
Samsung SDI production in 2027
Sursa foto: sammyfans.com

În urmă cu trei zile filiala Samsung Electronics, Samsung SDI, a confirmat oficial că va începe producția în masă a bateriilor sale cu stare solidă pentru vehicule electrice și alte aplicații în 2027. Cu toate acestea, gigantul tehnologic sud-coreean a încheiat și un acord de furnizare pentru baterii EV cu Hyundai Motor, anul trecut în luna octombrie.

În ceea ce privește detaliile, Samsung a declarat la târgul comercial InterBattery din Seul, că are în plan să înceapă producția în masă a bateriilor cu stare solidă de înaltă performanță în 2027. Samsung DSI va produce bateri cu stare solidă cu o densitate de energie de 900 wați-oră pe litru și o îmbunătățire cu 40% față de bateriile sale litiu-ion.

Se pare că aceste baterii au un timpul încărcare de doar nouă minute pentru încărcare de la 8 la 80%. Totuși, tehnologia din spatele acestor baterii și a vitezei de încărcare mai trebuie rafinată, pentru a fi gata pentru producția de serie până în 2026. Samsung estimează că bateriile vor avea o durată de viață de aproximativ 20 de ani.

Bateriile cu stare solidă folosesc un electrolit solid, care este un mediu conductor electric în baterii care permite mișcarea ionilor între electrozii pozitivi (anod) și negativi (catod) pentru a produce curent. Bateriile litiu-ion găsite astăzi în smartphone-urile, dar și în alte dispozitive, au un electrolit lichid.

Potrivit colegilor noștri de la SammyFans, Samsung SDI își va stabili în curând planurile de producție pentru 2027. Filiala Samsung Electronics va stabili inclusiv câte baterii produce și unde, în funcție de cerere. De asemenea, va începe producția de masă a noilor baterii cu stare solidă cu scopul de a oferi o performanță mai mare și mai îmbunătățită.

Termenul „baterie” este preluat de la armată. Este o analogie la „bateriile de tunuri”, arme care funcționează împreună, cu trimitere la celulele unei baterii. Bateria electrică a fost inventată de fizicianul Alessandro Volta în anul 1800.

Bateriile cu stare solidă sunt considerate pe scară largă viitorul bateriilor de stocare. Oferă timpi scurți de încărcare și densitate mare de energie, ceea ce poate extinde gama de vehicule electrice. Aceste baterii sunt mai ușoare și mai sigure decât bateriile cu litiu-ion, care conțin o soluție de electrolit relativ inflamabil.

În 2023, Samsung SDI a înființat o echipă pentru a promova comercializarea bateriilor sale cu stare solidă. Compania are în vedere comercializarea acestor baterii în principal către clienți existenți precum BMW, Tesla, Hyundai sau Volvo. Samsung SDI a lansat anul trecut o linie pilot de producție în Suwon, lângă Seul, unde lucrează la îmbunătățirea bateriilor. Compania perfecționează în același timp capabilitățile de producție în masă pentru a îmbunătăți randamentul.