Samsung SDI a prezentat la InterBattery 2023 noi tipuri de baterii

231
Samsung SDI a prezentat la InterBattery 2023 noi tipuri de baterii
Sursa foto: via electrikez.com

InterBattery este principala expoziție de baterii din Coreea, care prezintă diverse produse și tehnologii noi legate de industria bateriilor. Este unul dintre cele mai importante târguri comerciale pentru producția și dezvoltarea bateriilor reîncărcabile. InterBattery 2023 a fost o expoziție care a acoperit totul, de la piața mobilă la industria energetică și industria auto.

La InterBattery 2023 (15 – 17 martie 2023) au participat peste 300 de companii și 900 de expozanți interni și străini care au expus produsele pe 1.500 de standuri. Prima expoziție InterBattery a avut loc în 2013 în Coreea de Sud, potrivit Electrikez. La InterBattery 2023 Samsung SDI a dezvăluit tehnologiile sale diferențiate Super-Gap, cum ar fi bateriile cu stare solidă, design structural inovator, încărcare rapidă de înaltă eficiență, precum și aplicații BoT (Battery of Things (BoTs), cu propria sa marcă de baterii, PRiMX.

Samsung SDI a expus la InterBattery 2023 noile tipuri de baterii

Standul Samsung SDI a fost împărțit în două zone, ESG Zone și Core Technology Zone. Fiecare a prezentat diferite tipuri de baterii, inclusiv baterii prismatice, cilindrice și alte tipuri împreună cu aplicațiile respective, cum ar fi vehicule electrice, dispozitive IT și portabile, scule electrice și ESS.

Core Technology Zone este locul în care Samsung SDI și-a demonstra avantajul tehnologic. Vizitatorii au putut vedea bateriile cu stare solidă, designul structural inovator, încărcare rapidă extrem de eficientă și tehnologia de siguranță, printre alte altele. Samsung SDI este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața bateriilor. Participarea subsidiarei Samsung la InterBattery 2023 a atras atenția tuturor participanților. InterBattery 2023 a avut loc la Starfield COEX Mall din Seul.

COEX Mall este un mall subteran din Seul, Coreea de Sud, care conține mai multe săli de conferințe și mai multe săli de expoziții. Are o suprafață de aproximativ 154.000 m². Este cel mai mare centru comercial subteran din lume.

Bateriile cu stare solidă Samsung SDI sunt cunoscute pentru tehnica lor fără anod. Aceasta utilizează o configurație cu electrolit solid anod litiu pentru a obține o durată de viață mai bună a bateriei. Compania este în prezent în proces de construire a singurei linii pilot de baterii cu stare solidă din Coreea, producția de mostre urmând să înceapă în a doua jumătate a acestui an. Linia pilot va facilita o serie de teste pentru a îmbunătăți caracterul complet al dezvoltării bateriilor cu stare solidă Samsung SDI.

Vizitatorii ESS Zone a Samsung SDI au avut ocazia să vadă noile module ale companiei, care sunt echipate cu sistem de injecție directă și sistem de răcire cu apă pentru o siguranță optimă. IT Zone și Power Zone au prezentat diverse aplicații, inclusiv smartphone-uri, dispozitive purtabile, roboți AI și unelte electrice.

Samsung DSI furnizează baterii EV pentru BMW și Volvo

Zona xEV de la InterBattery 2023 a atras foarte mult atenția asupra standului Samsung SDI la evenimentul din acest an. Zona xEV a prezentat și modelele BMW i7 2023 și Volvo FM Electric, ambele atracții majore.

BMW i7 2023 este sedanul de vârf al BMW, complet electric, alimentat de bateriile prismatice P5 de la Samsung SDI. Aceste baterii de înaltă performanță folosesc un catod cu un conținut ridicat de nichel cu peste 88% nichel și anod de siliciu pentru a obține o densitate mare de energie. Bateriile Samsung SDI sunt folosite și pentru celelalte vehicule electrice ale BMW, cum ar fi BMW iX și BMW i4.

Standul Samsung SDI va prezenta și Volvo FM Electric, primul camion electric de dimensiuni mari prezentat în Asia. Acest model de camion greu complet electric folosește aproximativ 28.000 de unități de 21.700 de baterii cilindrice, cu un catod cu un conținut ridicat de nichel de peste 91% și puteri mari și densitate de energie ridicată necesare pentru camioanele comerciale grele.

Volvo a participat, de asemenea, la expoziția EV Trend Korea, care are loc alături de InterBattery 2023. Compania și-a prezentat gama de camioane grele, FH Electric, în cadrul evenimentului.