Gigantul sud-coreean a anunţat că noul SDK le permite dezvoltatorilor să adauge funcţia de screencast aplicaţiilor care funcţioneză în tandem cu televizoarele „smart” la începutul lunii noiembrie. SDK le permite dezvoltatorilor să folosească funcţii de multiscreen şi suprapunere pentru integrarea aparatelor, lucru care îi va diferenţia pe cei de la Samsung de Airplay, Chromecast şi alţi adversari. Anunţul a fost făcut astăzi la Conferinţa Dezvoltătorilor Samsung în San Francisco.

SDK poate fi inclus în orice aplicaţie pe mai multe dispozitive din domeniu. La fel ca Airplay şi Chromecast, Samsung SDK le permite utilizatorilor să lanseze şi să controleze aplicaţia media pe un televizor echipat corespunzător. Play, pauză, volum şi alte aplicaţii de bază ale playback-ului for fi probabil disponibile şi pentru filme şi muzică. Acestea sunt pâinea cea de toate zilele care asigură creşterea pieţei de screencast.

Ceea ce compania sud-coreeană speră să o diferenţieze de ceilalţi este ecranul secundar, MOVL cu funcţii multiscreen şi API. Se bazează pe protocolul dezvoltat de Netflix şi Google, DIAL, care le permite dezvoltatorilor să controleze media şi să lanseze jocuri de pe smartphone-uri, sau să folosească un smart TV ca ecran pentru smartphone-uri, tablete şi alte dispozitive.  API le dă posibilitatea dezvoltatorilor să suprapună conţinuturi pe TV „ ne gândim la tweets în timpul ştirilor sau la pariuri în timpul unui meci de baschet”  a spus Gigaom.

Noile modele de televizoare Samsung pentru 2013 şi 2014 le vor fi dezvăluite dezvoltatorilor luna viitoare. Fiind bazat pe DIAL, Samsung SDK va funcţiona pe dispozitive Sonz, Vizio, LG, Panasonic, TiVo, Samsung şi în curând Roku.