Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

420
Samsung Semiconductor va detrona Intel in cateva saptamani
Sursa Foto: icinsights.com

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă să preia primul loc în Q2 2021. Predicția a fost făcută de compania americană de studiu de piață IC Insight.

Potrivit IC Insight, vânzările Intele de semiconductori au scăzut în Q1 2021 și vor continua să scadă în Q2 2021. Pe de altă parte, față de Intel, Samsung a crescut constant vânzările de semiconductori în ultimii doi ani. Acum, în trimestrul doi din 2021 gigantul high-tech sud-coreean este pe cale să depășească cel mai mare rival de pe piață.

Vânzări foarte mari în ultima perioadă pentru Samsung Semiconductor

Lider istoric pe piața semiconductorilor din 1993, Intel a fost întrecut de Samsung în privința vânzărilor începând cu al doilea trimestru din 2017. Anul acesta Samsung a înregistrat vânzări de semiconductoare de 17,1 miliarde USD în primul trimestru al anului 2021. În schimb Intel a încasat 18,7 miliarde de dolari în aceeași perioadă de trei luni.

Cu toate acestea, IC Insight estimează că vânzările Intel vor scădea la 17,9 miliarde USD în Q2 2021. În același timp vânzările Samsung de semiconductoare vor ajunge la 18,5 miliarde de dolari, conform colegilor noștri de la SamMobile. IC Insight a făcut aceleași predicții și în 2017 când Samsung a detronat Intel în cota de piață privind vânzările. Și atunci pronosticurile s-au adeverit.

IC Insights, Inc. este o companie americană cu sediul în Scottsdale, Arizona, SUA, fondată în 1997. IC Insights oferă analize de piață în domeniul semiconductorilor incluzând tendințele actuale și alte informații relevante din domeniu.

Compania recuperează primul loc după doi ani și jumătate

Pentru o scurtă readucere aminte, Samsung a depășit Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori în Q2 2017. Atunci compania a pus capăt domniei Intel de 24 de ani în acest domeniu. Gigantul coreean a reușit să dețină primul loc timp de șase trimestre înainte ca piața memoriei să se prăbușească la sfârșitul anului 2018. Samsung domina Intel în acel moment, dar vânzările de semiconductoare ale companiei s-au prăbușit de la 22,1 miliarde USD la 12,9 miliarde dolari în câteva luni, permițând Intel să aibă vânzări de 15,8 miliarde de dolari.

De atunci, vânzările de semiconductori ale Samsung au crescut constant la o rată mai mare comparativ cu cele ale Intel. Cu excepția unei scăderi rapide în Q4 2019, compania a reușit să crească vânzările de semiconductori într-un ritm constant trimestrial.

IC Insight consideră că această tendință va continua pe tot parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2021. La sfârșitul acestui trimestru Samsung va depăși compania Intel pentru a reveni pe primul loc mondial în domeniu.