Samsung lucrează la un serviciu de jocuri în cloud pentru Smart TV

339
Samsung lucreaza un serviciu de jocuri in cloud pentru Smart TV
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Developer Conference (SDC 2021) tocmai s-a încheiat, a avut loc în format online. Printre altele la Conferința pentru dezvoltatori Samsung și-a prezentat Cloud Gaming Platform pentru televizoarele Tizen. Este o platformă de jocuri în cloud pentru televizoarele sale cu sistemul de operare Tizen.

Jocurile în cloud cresc în mod constant în popularitate, mai ales că acum există jucători mari pe piață. Amintim aici xCloud de la Xbox, Stadia de la Google, NVIDIA GeForce Now și Luna de la Amazon. Samsung este acum gata să se alăture luptei și începe cu televizoarele sale inteligente cu Tizen OS. Dar, poate Samsung să reușească acolo unde alții nu au reușit?

Samsung și-a anunțat planurile de a crea un serviciu de jocuri în cloud care va fi disponibil pe televizoarele sale inteligente, similar cu xCloud de la Microsoft și Stadia de la Google. Anunțul a fost făcut făcut la SDC 2021. Tot aici Samsung a anunțat alte inovații pentru Bixby, SmartThings și dispozitivele sale IoT.

Jocurile în cloud nu sunt încă gâsca cu ouă de aur pe care lumea tehnologică credea că va fi. Microsoft, Google și Amazon au investit milioane de dolari în serviciile lor de jocuri în cloud. Cel puțin din exterior nu pare că investiția lor a dat cu adevărat roade. Poate Samsung are un as în mânecă. Dacă Samsung vrea să reușească, va avea nevoie de un catalog super de titluri, o stabilitate superbă și un preț atrăgător. Dacă aceste trei puncte nu sunt de cel mai înalt nivel, serviciul de jocuri Samsung cloud ar putea da chix înainte de a fi lansat.

Serviciu Samsung Cloud pentru jocuri fără hardware separat

Scopul Samsung este de a permite jucătorilor să se bucure de jocuri fără să cumpere hardware separat pentru jocuri. Detaliile sunt momentan puține, dar Samsung spune că platforma de jocuri se va dezvolta în continuare. Compania a afirmat că are 200 de milioane de televizoare inteligente care ar putea servi drept portal pentru experiențe de joc de nouă generație fără a avea nevoie de hardware suplimentar. Conform TechRadar, nu există informații despre preț sau data lansării pentru Samsung Cloud Gaming Platform.

Cloud este o tehnologie care face referire la serverele, software-ul si bazele de date conectate la acele servere, ce pot fi accesate de oriunde in lume prin intermediul Internetului. Serverele cloud sunt situate în centre de date din întreaga lume.

Momentul s-ar putea să pară puțin neplăcut pentru companie să-și anunțe propria platformă de jocuri în cloud, având în vedere că tocmai a avut două evenimente Unpacked consecutive. Introducerea unui serviciu Samsung cloud pentru jocuri ar putea deranja jucători ca Google și Amazon care au investit mult aici. Dar se pare că gigantul tech a simțit că aici sunt șanse de venituri mari.

Din punct de vedere al afacerii Samsung simte că poate valorifica numărul mare de televizoare inteligente cu Tizen OS. Gigantul tech este cel mai mare producător de televizoare din lume și se află într-o poziție unică de a oferi un nou serviciu fără a se forța. În plus, cumpărătorii sau proprietarii de Smart TV nu trebuie să cumpere hardware nou, poate în afară de un controler.