Samsung și Keysight colaborează pentru a promova cercetarea 6G

331
Samsung si Keysight colaboreaza pentru a promova cercetarea 6G
Sursa Foto: via empactstrong.com

Deși 5G are încă multă viață înainte, niciodată nu este prea devreme să începem să ne pregătim pentru viitor. Ieri Samsung și Keysight au semnat un memorandum de înțelegere pentru a promova cercetarea și dezvoltarea tehnologiei 6G.

Semnarea acestui memorandum de înțelegere cu Keysight va avansa foarte mult în strategia 6G a Samsung de a combina experiența companiei în tehnologia comunicațiilor cu capabilitățile în software și AI. Unirea forțelor cu Keysight îi permite Samsung să influențeze un viitor care folosește 6G pentru a îmbunătăți conexiunea umană, sănătatea și siguranța”. A declarant Sunghyun Choi, vicepreședinte executiv la Samsung Research, conform Telecomstechnews.

Keysight este încântat să-și extindă colaborarea existentă cu Samsung. Acest lucru a dus la câteva realizări importante în vederea stabilirii noului radio 5G (NR) ca tehnologie matură„. A declarat Giampaolo Tardioli, VP al afacerii de infrastructură de rețea a Keysight. Stabilirea unui parteneriat 6G între noi și Samsung ne permite să perfecționăm soluțiile de testare bazate pe software, esențiale în dezvoltarea produselor 6G diferențiate”.

Samsung și Keysight colaborează pentru cercetări 6G

Se așteaptă ca 6G să valorifice tehnologii, inclusiv inteligența artificială; detecția; gemenii digitali; rețelele sensibile la timp; și comunicațiile holografice. De asemenea, se așteaptă ca rețeaua de generație următoare să ofere o acoperire omniprezentă de la puncte subacvatice până la orbită prin intermediul unei rețele integrate spațiu-aer-sol-mare. Pentru a realiza o astfel de performanță, parteneriate precum cel dintre cele două companii vor fi esențiale.

Keysight Technologies este o companie fondată în 2014 și are sediul în Santa Rosa, California. Keysight produce echipamente electronice de testare și măsurare și software. Numele vine din „Key” (cheie) și „Insight” (înțelegere, cunoaștere).

Unul dintre obiectivele inițiale ale parteneriatului va fi accelerarea dezvoltării interfețelor aeriene activate de AI care folosesc tehnologia masivă a antenei Multiple-Input Multiple-Output (MIMO). Astfel de interfețe aeriene vor suporta rețele ultra-dense care pot oferi latențe ultra-scăzute și transmisii wireless de date terabit.

Samsung Electronics și Keysight Technologies au colaborat de mai mult timp și au avut o relație fructuoasă. De exemplu, Samsung a selectat anul trecut soluțiile de emulare a rețelei 5G Keysight pentru a demonstra cu succes o legătură de date bazată pe specificațiile 3GPP Rel-16 pentru standardul 5G New Radio (NR).

Pe măsură ce lansarea 5G progresează și atenția se îndreaptă treptat către 6G, mulți vor aprecia parteneriatul celor două companii.