Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

539
Samsung va prezenta un afisaj S foldable la SID Display Week 2021
Sursa Foto: Samsung Display Co.

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021 este cel de-al 58-lea simpozion și seminar internațional de afișare organizat de Society for Information Display (SID). Samsung Display va prezenta un afișaj S-foldable aici, un ecran multi-pliabil care va fi utilizat pe un smartphne sau o tabletă pliabilă în viitor.

Samsung Display a declarat că va prezenta ultimele sale inovații în materie de display-uri la cea mai importantă expoziție din lume SID Display Week 2021. Alături de Samsung Display multe alte mari companii mai participă la acest eveniment. Amintim printre acestea pe LG Display, 3M, BOE, Corning Inc, TDK, TCL, Photonics Spectra și alții.

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week

Samsung Display, cel mai mare producător afișaje mobile din lume, va prezenta un ecran multi-pliabil de 7,2 inch (18,29 cm). Acest ecran permite ca un dispozitiv mobil să fie utilizat ca un smartphone atunci când este pliat de două ori și utilizat ca o tabletă atunci când este complet desfășurat. Acest ecran OLED, numit „S-foldable”, se zvonea că va fi folosit pentru viitorul smartphone pliabil al Samsung Electronics.

Trebuie să specificăm că acest ecran este de alt tip decât cel aflat pe Samsung Galaxy Z Fold 2. Compania va prezenta și un ecran pliabil de 17 inch (43,18 centimetri) cu un raport de aspect de 4: 3. Sub conceptul „a transporta lucruri mici, a vedea lucruri mari”, acest ecran arată ca o tabletă atunci când este pliat. În momentul când acest tip de ecran este deschis oferă o diagonală asemănătoare unui monitor de computer.

Diagonala unui ecran cu colțurile rotunjite se măsoară fără a a se tine cont de colțurile rotunjite. De exemplu Galaxy Note 8 are diagonala de 6,3 inch (16 cm). Este diagonala unui dreptunghi cu colțurile drepte. Diagonala măsurată ținându-se cont și de vârfurile rotunjite este de 6,2 inch.

Samsung Display va prezenta și alte tehnologii de ecran în premieră, conform The Korea Herald. Este vorba despre tehnologia camerei in-display (UDC), care ascunde o cameră orientată spre față sub ecran și un afișaj glisant pe care utilizatorii îl pot extinde lateral. Pentru acest ecran glisant filiala Samsung are foarte multe brevete de invenții depuse în ultimii ani. Un astfel de ecran se poate extinde vertical sau orizontal fără să mai apară pliuri.

Așteptăm să vedem unele din aceste tehnologie pe un telefon Samsung în viitorul apropiat. Este posibil ca viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3 să vină cu o cameră sub afișaj.