Samsung și SK Telecom au finalizat testele de interoperabilitate 4G / 5G

862

Noua rețea 5G este tot mai aproape. SK Telecom și Samsung au anunțat că au finalizat cu succes testul de interoperabilitate a dispozitivelor de rețea. Cele două companii au folosit tehnologia Dual Connectivity, utilizând atât rețelele 4G cât și 5G, conform NewsSamsung.

În timpul testului, ambele companii au obținut viteze de date de 2,65 Gbps pe smartphone-ul 5G. Testul, efectuat de Samsung a folosit soluțiile comerciale Samsung pentru rețelele 4G și 5G. În plus, companiile au utilizat miezul virtual Samsung (vCore) care susține simultan 4G și 5G. A fost folosit și primul smartphone 5G, Galaxy S10 5G, care a fost lansat luna trecută.

SK Telecom a menționat că a combinat viteza de transfer de 1,5 Gbps 5G cu viteze 4G LTE de 1,15 Gbps pentru a atinge viteze de 2,65 Gbps. SK Telecom intenționează să crească viteza de 5G la 2,7 Gbps în primele șase luni de la lansarea modelului Galaxy S10 5G în regiune. La astfel de viteze smartphone-urile echipate cu 5G ar trebui să poată descărca un fișier de filme de până la 2GB în doar 2 secunde. Pot descărca un conținut video mare, cum ar fi 4K de 10 GB în mai puțin de 30 de secunde.

Samsung și SK Telecom colaborează din 2017 în domeniul 5G

Deși SK Telecom nu a dezvăluit data exactă de lansare a modelului Galaxy S10 5G în Coreea de Sud, a confirmat că toate dispozitivele echipate cu 5G vor beneficia de avantajul acestei viteze. În special, SK Telecom va putea să sporească cu 80% viteza totală a datelor de transmisie prin utilizarea conectivității duble 4G și 5G.

SK Telecom este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Coreea, cu aproape 50% din cota de piață. Are proprii sateliți de telecomunicații, și cel mai mare site social media din Coreea. Brandurile companiei includ un portal web, un serviciu multimedia mobil, o aplicație mobilă pentru e-banking.

Cele două companii au demonstrat că se poate descărca la de viteze multi-gigabit cu dispozitivul 5G. Ambele companii pun accent pe experiențele fără întreruperi ale utilizatorilor. Când abonații serviciului de telefonie sunt în zonele cu semnal 4G sau 5G, vor avea servicii mobile fără egal. În primele etape ale erei 5G, capabilitățile combinate ale rețelelor 4G și 5G sunt forțe importante pentru operatorii de telefonie mobilă, pentru a maximiza caracteristicile rețelei 5G.

Succesul demonstrației efectuate de SK Telecom și Samsung înseamnă un plan de implementare mai rapidă a 5G, folosind o abordare duală 4G și 5G. Acest succes face parte dintr-o colaborare continuă între SK Telecom și Samsung începută în 2017. Începând din 2018 cele două companii au lucrat și testat împreună 4G și 5G în întreaga lume. Această colaborare a făcut din Samsung un partener major pentru SK Telecom. Ambele companii vor fi în prim plan pentru lansarea serviciilor comerciale 5G în Coreea de Sud.