Acasă Stiri Samsung Smart Mirror TV, oglindă și televizor într-un singur ecran

Samsung Smart Mirror TV, oglindă și televizor într-un singur ecran

Samsung a depus un nou brevet de design pentru un televizor practic fără margini, care se transformă într-o oglindă inteligentă în momentul în care televizorul este oprit. Este numit Samsung Smart Mirror TV. La CES 2019 au fost expuse câteva astfel de oglinzi inteligente. De exemplu, Capstone Connected Home cu Google Assistant, astfel încât să-i puteți da comenzi vocale. Oglinda touchscreen poate afișa și alte aplicații și poate servi ca difuzor inteligent.

Un brevet publicat recent arată că gigantul Samsung vrea să lanseze un televizor-oglindă inteligent. Cu toate acestea, față de alte companii Samsung, optează pentru o abordare ușor diferită. Este de fapt un televizor care se transformă într-o oglindă inteligentă.

Samsung a proiectat televizoarele de tip lifestyle de ceva timp, de exemplu Samsung The Frame sau Serif TV. Aceste televizoare pot fi transformate într-o operă de artă când televizorul este oprit. Samsung probabil dorește să aplice același principiu televizorului oglindă inteligent.

Denumirea Smart Mirror TV a fost brevetată de Samsung

Brevetul de design al Samsung Electronics a fost inițial depus în Statele Unite, la United States Patent and Trademark Office (USPTO). Apoi a fost depus și în Europa, la Geneva la OMPI (Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale). Inițial brevetul a fost depus în Coreea de Sud în octombrie 2016. Brevetul a fost depus la OMPI pe 16 octombrie 2018 a fost aprobat și publicat la sfârșitul anului trecut. Toate acestea confirmă mai mult sau mai puțin că este posibil să vedem în curând un astfel de televizor-oglindă.

Termenul de „oglindă” își are originea în limba slavă veche – oglendati. Cele mai vechi oglinzi au fost bucăți de piatră lustruită, din obsidian, o sticlă vulcanică naturală și datează din jurul anului 6000 î.Hr. Celebrul far din Alexandria folosea oglinzi uriașe ca să indice drumul spre port. Se spune că lumina acestuia se vedea și de la 50 de km depărtare.

Este un brevet de design, ceea ce înseamnă că, pe lângă o serie de imagini, este menționată doar o descriere sumară. Cu toate acestea, televizorul Samsung este iluminat din toate părțile și are un design pătrat cu colțuri rotunjite și muchii foarte înguste ale ecranului. Spatele oferă spațiu pentru diverse conexiuni și porturi, inclusiv sursa de alimentare.

Din descrierea sumară putem vedea că se poate folosi ca televizor normal cu ecranul pornit, în timp ce în modul stand-by aveți o oglindă la dispoziție. De asemenea, vedem acest principiu cu televizoarele Samsung The Frame sau Serif TV. Cu ceva timp în urmă, compania a solicitat o marcă comercială pentru Samsung The Window, un televizor transparent. Poate că putem adăuga „Samsung The Mirror TV” la acestea de mai sus în viitorul apropiat.

Televizorul-oglindă va avea un raport de 4: 3

Designul pare cel puțin ingenios, deși este discutabil. Un televizor pătrat înseamnă că probabil vedeți dungi negre destul de late în partea superioară și inferioară. Nu trebuie să uităm că programele TV nu mai sunt difuzate în raportul tradițional de 4: 3.

Una dintre imaginile din brevet arată că prognoza meteo este afișată, în timp ce cineva se uită la el în oglindă. O altă figură arată un smartphone Samsung Galaxy care poate fi afișat pe televizor. Probabil că va fi posibil să se conecteze telefonul smartphone direct la televizor și astfel se poate vizualiza conținutul telefonului prin intermediul televizorului.

Este posibil ca Samsung să adauge funcționalitate touchscreen la oglinda-televizor inteligentă, precum și iluminarea inteligentă. În plus, se pare că Bixby, asistentul Samsung, va fi în oglindă.

Nu știm când și dacă Samsung va lansa acest televizor-oglindă inteligent. Dar acum că există deja câteva televizoare-oglindă inteligente disponibile, cu siguranță nu este de neconceput ca Samsung să intre în joc. În orice caz, ar fi un plus frumos pentru portofoliul deja special al modelelor Samsung TV.

Stiri

Galaxy S22 Ultra va avea cea mai bună cameră zoom realizată vreodată

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun smartphone în materie de camere foto de pe piață.  Acest lucru se datorează camerei...

Samsung dezvoltă o tehnologie avansată de ambalare a cipurilor

Samsung a declarat vineri că a dezvoltat o nouă tehnologie avansată de ambalare a cipurilor pentru aplicații de înaltă performanță. Gigantul tech...

Galaxy Z Fold 2: rezistența la praf este inspirată de aspiratoarele Samsung!

Samsung tocmai a împărtășit o poveste uimitoare care spune multe despre provocările de a proiecta primele modele de smartphone-uri pliabile. Samsung Galaxy...

Noi detalii despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch Active 4

Tot mai multe zvonuri din ultima perioadă spun că Samsung lucrează la două noi ceasuri inteligente. Cele două ceasuri smartwatch-uri Samsung Galaxy...

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...