Samsung The Window TV, un viitor televizor transparent

1873

Un televizor Samsung care funcționează ca un televizor transparent! Samsung a solicitat o marcă comercială la EUIPO – European Union Intellectual Property Office, pentru The Window TV. Cererea se referă la denumirea comercială „Fereastra”. Cererea de marca a fost depusă pe 22 octombrie 2018 de către Lippert Stachow Patentanwälte. Acest intermediar a depus anterior cereri de marcă în numele companiei Samsung Electronics.

Peste aproximativ două luni și ceva începe noua ediție Consumer Electronics Show Las Vegas, (CES 2019). La această expoziție din Statele Unite cele mai recente și mai revoluționare inovații în domeniul televizoarelor sunt prezentate în fiecare an. Ce tehnologii noi va arăta Samsung de data aceasta pentru publicul larg? Această nouă marcă solicitată pare să indice faptul că Samsung vede o piață pentru un televizor transparent.

Ecranul televizorului Window TV va fi transparent când televizorul este oprit

Noua marcă solicitată de compania sud-coreeană a fost încadrată la categoria „televizoare” și nu lasă loc de alte discuții. Cu toate acestea, este prima dată când auzim despre Samsung The Window TV. În ceea ce privește numele, te-ai aștepta să fie o contrapartidă la televizorul The Frame (Cadrul).

Primul televizor The Frame a fost anunțat la începutul anului 2017, tot în cadrul Consumer Electronics Show Las Vegas. Unicitatea acestui televizor – The Frame, este faptul că puteți afișa o operă de artă în „cadru” atunci când televizorul nu este utilizat.

Primul televizor a apărut la sfârșitul anilor 1920 în formă mecanică. Aceste televizoare au fost comercializate în perioada 1928-1934 în Regatul Unit, Statele Unite și Uniunea Sovietică. Televizoarele au devenit un produs de consum după al doilea război mondial în formă electronică, folosind tuburi catodice.

Dacă urmăm această linie de gândire, înseamnă că „Fereastra” va deveni o fereastră când nu este utilizată? Deși acest lucru poate părea un pic ciudat, am văzut deja primele televizoare transparente. LG a arătat la începutul acestui an un televizor OLED transparent de 77 inch. Panasonic a prezentat, de asemenea, un televizor OLED transparent la IFA 2017. Și Samsung a prezentat în trecut televizoare și monitoare transparente.

Aplicații în publicitate și transport public cu The Window

Vom vedea un ecran transparent atunci când televizorul este oprit. Televizorul nu trebuie să ocupe un loc proeminent în camera dvs. de zi, nu trebuie să atragă toate privirile. În parte, din acest motiv, pare plauzibil că va exista interes pentru astfel de ecrane, în special în lumea afacerilor. Există multe aplicații utile, cum ar fi transportul public sau publicitatea. Cu toate acestea, va exista și un preț pentru acest tip de ecrane și nu va fi deloc mic.

Deocamdată nu suntem siguri că Samsung Window TV va deveni de fapt un televizor transparent. Televizorul The Frame a fost prezentat pentru prima oară la CES. Există o șansă bună să auzim mai multe despre The Window TV la CES 2019. Consumer Electronics Show din Las Vegas va începe marți, 8 ianuarie și durează până sâmbătă, 12 ianuarie 2019. Târgul de electronice de consum se organizează anual în Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii.

SURSĂLetsgoDigital