Samsung Smart TV a primit un upgrade grozav, iată ce trebuie să știi!

250
Samsung Smart TV
Susră foto: Internet

HDR10+ vine în aplicația Apple TV, un câștig uriaș pentru televizoarele Samsung Smart TV. TvOS 16 de la Apple nu a primit exact același interes la lansare ca iOS 16 și iPad OS 16. Dar le-a oferit utilizatorilor de Apple TV 4K niște upgrade-uri mai mut decât necesare. Acum, mai primesc unul. Se știa de acest lucru din septembrie, dar acum a devenit oficial.

După cum au scris colegii noștri de la TomsGuide, Apple a oferit în liniște suport TvOS 16 HDR10+. HDR10+ este un standard HDR pentru conținut video care este similar cu HDR10 și DolbyVision. TvOS-ul Apple a acceptat deja aceste standarde, dar până acum nu adoptase HDR10+.

Televizoarele Samsung Smart TV cu aplicația Apple TV pentru HDR10+

Aceasta a fost o problemă pentru oricine deținea un televizor Samsung Smart TV. Televizoarele Samsung acceptă doar HDR10+. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că HDR10+ a fost proiectat de Samsung, dar și pentru că Dolby Vision nu este gratuit de utilizat. Companiile trebuie să-l licențieze, spre deosebire de HDR10, care este un standard deschis. Google lucrează chiar la propria variantă HDR10+ numită Project Caviar. Aceasta, la fel ca HDR10, ar fi un standard deschis pe care oricine l-ar putea folosi.

Dar deocamdată, utilizatorii Apple TV 4K nu vor trebui să-și facă griji pentru asta. Caseta de streaming acceptă acum HDR10, Dolby Vision și HDR10+, așa că orice televizor compatibil HDR aveți, probabil că sunteți acoperit. De asemenea, Apple și-a actualizat aplicația Apple TV pe televizoarele Samsung Smart TV pentru a accepta și HDR10+, astfel încât să nu nu aveți nevoie de un televizor Apple pentru a beneficia de beneficii.

Dolby Vision este practic o altă formă de HDR. Dolby Vision este un set de tehnologii dezvoltate de Dolby Laboratories pentru video cu gamă dinamică înaltă (HDR). Dolby Vision permite ajustarea setărilor de imagine mai mult decât HDR10.

Cum să activați conținutul Apple TV HDR10+ pe televizorul dvs. Samsung? Vestea bună este că de fapt nu trebuie să faceți nimic pentru a activa HDR10+ pe aplicația Apple TV 4K sau Samsung Smart TV. Atâta timp cât aveți cea mai recentă versiune de TvOS 16 sau aplicația Samsung Apple TV, ar trebui să fiți acoperit.

Există o avertizare: conținutul trebuie formatat în HDR10+. Dacă conținutul nu este furnizat Apple în formatul respectiv, Apple nu poate face nimic magic pentru a trece conținutul în format HDR10+.