Samsung vrea să facă toate smartphone-urile sale compatibile 5G

197
Samsung vrea sa faca toate telefoanele sale compatibile 5G
Sursa foto: via phonandroid.com

Samsung are un portofoliu de telefoane impresionant, dar nu toate modelele sunt compatibile momentan cu rețelele de nouă generație. Acest lucru ar trebui să se schimbe în curând. Sunt informații că gigantul high-tech sud coreean vrea să treacă la un procent de 100% 5G în generațiile următoare.

În timp ce din ce în ce mai multe smartphone-uri compatibile cu noua rețea sunt vândute în fiecare an în întreaga lume, această tehnologie era până în urmă cu ceva timp rezervată doar pentru smartphone-uri high-end și unora mid-range. În prezent găsim tot mai multe modele entry-level compatibile cu rețelele de nouă generație. În plus, smartphone-urile 5G sunt în prezent mai populare decât smartphone-urile 4G.

Cu toate acestea, modelele Samsung 4G nu au dispărut și se vând bine. Se întâmplă acest lucru în special în țările unde rețelele 5G sunt încă departe. Samsung continuă să lanseze versiuni 4G alături de versiuni compatibile 5G ale unora dintre smartphone-urile sale mai accesibile. Astfel, potrivit PhonAndroid, care citează o informație publicată de IT Home, Samsung intenționează să parieze totul pe noul standard 5G.

Samsung va fabrica doar modele compatibile 5G

Până acum, am putut vedea la Samsung că versiunile 4G ale smartphone-urilor sale erau adesea mai interesante decât modelele 5G. Deși acestea din urmă sunt echipate cu procesoare mai puternice, care trebuie să fie compatibile cu acest nou standard, dispozitivele compatibile 4G trebuie adesea să facă concesii suplimentare în alte aspecte.

Dimensiunea pieței globale a serviciilor 5G va crește de la 107,0 miliarde USD în 2022 la 331,1 miliarde USD până în 2027. Regiunea Asia Pacific (Coreea de Sud, China, Australia și Japonia) are cea mai mare creștere pe piața acestor servicii.

Într-adevăr, din cauza costului mai mare al procesoarelor 5G, Samsung este nevoită să-și echipeze smartphone-urile cu ecrane cu o rezoluție mai mică. În același timp, camerele de pe telefoane compatibile 5G sunt mai puțin eficiente decât cele de pe versiunile 4G. Scopul este simplu: să reducă prețurile pentru a permite smartphone-urilor sale să rămână accesibile.

Samsung Galaxy A13 4G, de exemplu, folosește un ecran FHD+ (1080 x 2408 pixeli). În același timp modelul Samsung Galaxy A13 5G este echipat cu un ecran HD+ (720 x 1600 pixeli). Acest lucru face ca experiența utilizatorului să fie foarte diferită de la o versiune la alta. Dar nu uitați, smartphone-urile au aproape același nume.

În loc să continue să-și diferențieze smartphone-urile în acest fel, Samsung vrea să abandoneze complet modelele care sunt compatibile doar 4G. Acum că procesoarele de nouă generație sunt aproape toate capabile de 5G, Samsung nu va trebui să lanseze două versiuni diferite.